Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιότητες στα έργα του προαστιακού

Σε αρχαίο νεκροταφείο με κιβωτιόσχημους τάφους και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα «έπεσαν» για μια ακόμη φορά οι εργολάβοι των «μεγάλων» ή «Ολυμπιακών» έργων. Αυτή τη φορά και σύμφωνα με σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, Ελπίδας Παντελάκη και Γιάννη Πατσιλινάκου προς τους υπουργούς Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ, οι αρχαιότητες βρέθηκαν μέσα στο εργοτάξιο της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ» στην περιοχή «Λυκότρυπα» του Δήμου Αχαρνών και νότια της Αττικής Οδού όπου εκτελούνται έργα για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τα αρχαία βρέθηκαν συγκεκριμένα επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, περίπου στο ύψος της οδού Μακεδονίας όπου κατασκευάζεται υπόγεια διέλευση οχημάτων, «παρά τις δεσμεύσεις για υπόγεια διέλευση του προαστιακού». Οι βουλευτές σημειώνουν ότι η περιοχή γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο του Θολωτού Τάφου της Λυκότρυπας (Κόκκινος Μύλος Δήμου Αχαρνών) «και σε όλη την περιοχή των έργων έχουν βρεθεί αρχαία των οποίων η τύχη είναι άγνωστη».

Οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς αν ισχύει η δέσμευση για υπόγεια διέλευση του προαστιακού και «πώς προτίθενται να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά, που δεν αφορά στενά μόνο την περιοχή, δεδομένου ότι κινδυνεύουν και αυτά να θυσιαστούν στην 20ήμερη "Εθνική Ιδέα" των Ολυμπιακών Αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ