Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Να ενισχυθεί το «ΠΗΛΑΙΟΝ»

Την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πηλίου «ΠΗΛΑΙΟΝ» ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι το Κέντρο «είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συλλόγους του Πηλίου που ασχολείται με ζητήματα του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Βρίσκεται σε αδιάκοπη συνεργασία με πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς, με δήμους και κοινότητες του Πηλίου, καλύπτοντας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικής δημιουργίας, όπως: Διάσωση και ανάδειξη πολιτισμού, προστασία του περιβάλλοντος, προώθηση του βιβλίου, επαγγελματικό προσανατολισμό, διάσωση και διάδοση της παράδοσης κ.ά. Διοργανώνει ημερίδες, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες».

Στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων συγκαταλέγονται και οι περσινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε από 21/6 - 29/9 σε συνεργασία με 45 πολιτιστικούς συλλόγους, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Εκδηλώσεις μοναδικές σε διάρκεια, συμμετοχή φορέων και κόσμου, οι οποίες βεβαίως απαιτούν και επιπλέον δαπάνες. Δυστυχώς, παρά τις υποσχέσεις του τότε ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων για σημαντική κάλυψη των δαπανών των παραπάνω εκδηλώσεων, αυτή περιορίστηκε σε μικρό μέρος των δαπανών. Ετσι σήμερα το "ΠΗΛΑΙΟΝ" βρίσκεται με χρέη που ξεπερνούν τις 3.200 ευρώ».

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό εάν η κυβέρνηση προτίθεται να καλύψει το παραπάνω χρέος και μάλιστα άμεσα «ώστε να σταματήσουν και οι οχλήσεις των πιστωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ