Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Προβάδισμα ΠΑΟ - Μαρούσι

Σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος έδωσαν τη δική τους μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τώρα Παναθηναϊκός και Μαρούσι βρίσκονται πιο κοντά σε μια ακόμη μάχη, αυτή που θα κρίνει τελικά τον πρωταθλητή Ελλάδας στην Α1 ανδρών για φέτος. Οι δυο ομάδες είναι αυτές που μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών βρίσκονται μια ανάσα πριν σφραγίσουν το εισιτήριο για τον τελικό καθώς επιβλήθηκαν του Ηρακλή και της ΑΕΚ αντίστοιχα. Παράλληλα, με τις νίκες τους αυτές κράτησαν και το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι.

ΠΑΟ - ΗΡΑΚΛΗΣ 61-57

Πιο δύσκολα του αναμενομένου και έχοντας σαν όπλο τη σφιχτή άμυνα οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στις νίκες απέναντι στο «Γηραιό». Ετσι τώρα θα ανέβουν στο «Ιβανώφειο» με άλλον... αέρα αφού άλλωστε έχουν και το πλεονέκτημα έδρας αν στραβοπατήσουν. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιγράφοντας την τακτική που είχαν μέχρι τώρα οι «κυανόλευκοι», κατέβασε την ομάδα του με στόχο την πίεση σε όλο το γήπεδο. Ετσι με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να περιορίσει τα βασικά ατού του Ηρακλή αφού Παπαδόπουλος, Διαμαντίδης, βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Παρ' όλα αυτά, η αστοχία των γηπεδούχων στην επίθεση σε συνδυασμό και με το ξύπνημα του Διαμαντίδη στα μισά του Β` μέρους, έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (47-43). Παρ' όλα αυτά, οι παίκτες των «πρασίνων» διατήρησαν το ελαφρό προβάδισμα και την ψυχραιμία τους και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

ΜΑΡΟΥΣΙ - ΑΕΚ 78-67

Πολλοί μίλησαν για λόγους εκδίκησης απέναντι στην παλιά του ομάδα. Αλλοι στη θέληση του παίκτη να ξαναδώσει το «παρών» σε τελικό πρωταθλήματος. Οπως και να έχει, ο Μπλάκνεϊ οδήγησε το Μαρούσι που έκανε το πρώτο βήμα για την παρουσία του στο φετινό τελικό του πρωταθλήματος. Με κορυφαίο τον Αμερικανό (17π) σε συνδυασμό και με την πολύ καλή απόδοση του Πόποβιτς (18π) οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να συνέλθουν από το αρχικό σοκ που τους έφερε πίσω στο σκορ (11-5) και από τότε δεν ξανάχασαν την πρωτοπορία στο σκορ. Η ευστοχία των γηπεδούχων στις βολές (22/23) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία περίοδο.

  • Σε απολογία για την Τετάρτη το μεσημέρι κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή η ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο μεταξύ οπαδών της και της αστυνομίας στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ