Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μεγαλείο «Συνεδριακής» δημοκρατίας!

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση για το έκτακτο θεματικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), που εξέδωσε χτες η ηγεσία της (δυο μέρες αφού ολοκληρώθηκε το Συνέδριο) και δεν αναφέρει ούτε λέξη από τις αποφάσεις που υποτίθεται ότι πάρθηκαν, αλλά αναλώνεται να πείσει... ότι το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε!

Στην ανακοίνωση κατασυκοφαντείται η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση», καθώς εμφανίζεται ότι αποχώρησε γιατί διαφώνησε με την πρόταση του προεδρείου για τον τρόπο που θα λαμβάνονταν οι αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, η ΔΗΠΑΚ κατήγγειλε ότι το σώμα του Συνεδρίου δε συγκέντρωνε απαρτία ώστε να πάρει αποφάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Για πρώτη φορά με τόση ενάργεια κι εξειδίκευση η ΠΟΣΔΕΠ προχώρησε σε ένα σε βάθος θεματικό Συνέδριο μελέτης των προβλημάτων... Επί 20 ώρες ουσιαστικής συζήτησης με παρεμβάσεις που ξεπερνούν τις 80, χωρίς αντιπαραθέσεις και συνδικαλιστικές αντιθέσεις συσχετισμών παραταξιακών δυνάμεων...».

Η πραγματικότητα που αποκαλύπτουν οι ίδιοι από το δελτίο των «διαδικασιών» είναι ότι μίλησαν 40 πανεπιστημιακοί (όλοι κι όλοι) από δυο και τρεις φορές ο καθένας! Οσο για το ξεπέρασμα των «συνδικαλιστικών αντιθέσεων», είναι επόμενο αφού οι δυνάμεις της ηγεσίας, που πρόσκεινται στον ΣΥΝ, έκαναν σχεδόν μόνες τους αυτό που ονομάζουν Συνέδριο (το μεγαλείο της δημοκρατίας τους!). Και τελικά, αν πράγματι έγινε τέτοια «σε βάθος» μελέτη και κατέληξαν σε «απόψεις... με τη μέγιστη συναίνεση» (σύμφωνα με την οριακή απαρτία της πρώτης μέρας!!) γιατί δε λένε κουβέντα γι' αυτές τις αποφάσεις; Μήπως τις έχουν ακόμα στην κατσαρόλα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ