Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Για το σχολείο σύγχρονων αναγκών

Λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που παραμένουν και οξύνονται, δυσκολεύοντας τη λειτουργία του σχολείου και υψώνοντας φραγμούς στη γνώση και τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων του Περιστερίου, ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» και η τοπική Ενωση Γονέων καλούν αύριο στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Απαριθμώντας τα προβλήματα των σχολείων του δήμου, αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα ότι οι συνθήκες στέγασης είναι σε αρκετές περιπτώσεις απαράδεκτες με σχολείο που μετρούν πέντε πλέον χρόνια σε πρόχειρες λυόμενες κατασκευές, σχολεία που στεγάζονται σε άθλια μισθωμένα κτίρια, ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής και την ίδια στιγμή η κρατική επιχορήγηση για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκεί ούτε για τις πάγιες ανελαστικές δαπάνες.

«Είναι αλήθεια ότι τα προβλήματα έχουν τις αιτίες τους στην πολιτική που εφαρμόζεται. Χαρακτηρίζουμε την πολιτική αυτή αντιεκπαιδευτική, επειδή δε στοχεύει στη γενική μόρφωση των παιδιών του λαού, αλλά στην ξερή επαγγελματική κατάρτιση των νέων», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση οι δύο φορείς, επισημαίνοντας παράλληλα τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι ο δήμος «αποδέχεται τις αρμοδιότητες που της παραχωρούνται, χωρίς να διεκδικήσει και να πάρει από το κράτος και τους ανάλογους πόρους».

Εκπαιδευτικοί και γονείς καλούν μαθητές, συνδικάτα, πολιτιστικούς συλλόγους, όλους τους μαζικούς φορείς της πόλης τους οποίους καλούν να δυναμώσουν τον αγώνα για Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο, υποχρεωτικό και δωρεάν σχολείο ουσιαστικής μόρφωσης, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ