Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέο «αίμα»... στις σκηνές

«Νέο αίμα» με το θίασο «Συνενοχή»
«Νέο αίμα» με το θίασο «Συνενοχή»
Αρχισαν χτες οι παραστάσεις στο θέατρο «Δίπυλον» με το έργο «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, σε μετάφραση Μάγιας Λυμπεροπούλου, σκηνοθεσία Θάνου Δερμάτη, επιμέλεια σκηνικού χώρου - κοστουμιών Παναγιώτας Κοκκορού, κινησιολογία Λίζας Μπάσοβα, μουσική επιμέλεια Νίκου Γεωργάκη. Ερμηνεύει ο Δημήτρης Καλαντζής. Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του Μίμη Κουγιουμτζή, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το Παιδικό Χωριό, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

  • Το έργο «Νέο αίμα» παρουσιάζεται (κείμενο - σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη) από την ομάδα «Συνενοχή», στο θέατρο «Αργώ». Ενα ταξίδι μνήμης στη ζωή ενός νέου που προσπαθεί να συνθέσει το παζλ των γεγονότων που σημάδεψαν την οικογένεια και τον εαυτό του. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Νατάσας Γρυλάκη. Παίζουν: Θανάσης Γεωργίου, Διαμαντής Καραναστάσης, Νέστωρ Κοψιδάς, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δέσποινα Σιδηροπούλου. Συμμετέχει ο μουσικός Νίκος Παπαβρανούσης (κρουστά).
  • Για λίγες ακόμη παραστάσεις θα παίζεται στο θέατρο «Μεταξουργείο», το έργο «Γράμματα χωρισμού», που βασίζεται σε επτά επιστολές, γραμμένες από το 1500 ως σήμερα από διάσημες αλλά και άγνωστες γυναίκες (Σάρα Μπερνάρ, βασίλισσα Ελισάβετ Α', Ζέλντα Φιτζέραλντ κ.ά.). Σκηνοθεσία Λίνα Ζαρκαδούλα. Παίζουν: Μαρία Αιγινήτου και Γιασεμί Κηλαηδόνη.
  • Το έργο «Τελετή» του Παύλου Μάτεσι, σε αναθεωρημένη μορφή, παρουσιάζει στο θέατρο «Εμπρός», ο θίασος «Κώδικας», σε σκηνοθεσία Πάνου Παπαγεωργακοπούλου. Παίζουν: Γιώργος Γιαννακάκος, Αγγελική Λεμονή, Σοφία Μουτίδου, Μαρία Κοσκινά, Μαρία Αθηναίου, Φάνη Παναγιωτίδου, Γιούλη Τσαγκαράκη, Εφη Μεταγγιτσινού, Αναστασία Γκολέμα, Μαρία Παρασύρη και Αλέξανδρος Κατέχης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ