Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Μεταλλάξεων συνέχεια

Τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών βάφτισε Πανεπιστήμια η Κομισιόν με έναν φετφά. Παστρικές δουλιές. Τόσα χρόνια οι ΠΑΣΟΚοι τα είχαν και τα χάιδευαν. Ηρθε ο Χατζηδάκης της ΝΔ και έβαλε το λιθαράκι του για τη μετάλλαξή τους από καφενεία σε πανεπιστήμια. Ομορφος κόσμος, ευρωπαϊκός που με τόση στοργή (ή καλύτερα υποταγή) κανακεύουν ο δικομματισμός και οι τσόντες του. Αφού έχουν ψηφίσει το Μάαστριχτ και όλες τις Συνθήκες που ισοπεδώνουν τα πάντα βάζουν και το κερασάκι τους στην Παιδεία. Αξιος ο μισθός τους.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Ο Μπους βρίσκει και νέους εχθρούς

Με την Greenpeace τα έβαλε αυτή τη φορά ο πλανητάρχης, επειδή εκτίμησε ότι η παρουσία και κυρίως οι ενέργειες της οργάνωσης αποτελούν απειλή. Ζητείται ψυχίατρος!

ΟΙΚΟ-Κόναν

Από την άλλη, ο Σβαρτσενέγκερ γνωστός και ως Κόναν ο βάρβαρος προσπαθεί να προβάλει ένα φιλοπεριβαλλοντικό πρόσωπο, διακηρύττοντας ότι θα προωθήσει τα αυτοκίνητα υδρογόνου, θα προσπαθήσει να βελτιώσει την ποιότητα των υδάτων και θα προστατέψει τα δάση της Καλιφόρνιας. Αμερική, ένα απέραντο ψυχιατρείο.

Σφήνα στο δικομματισμό

Στις ΗΠΑ ως υποψήφιος πράσινος κατεβαίνει ο Ralph Nader υποστηρίζοντας ότι τα δυο κόμματα είναι προϊόν των πολυεθνικών με απαράλλαχτες πολιτικές. Αυτά ακούνε οι θιασώτες των Δημοκρατικών εν Ελλάδι (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) και βγάζουν σπυράκια.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Οικο-ενημέρωση τ.70

Με κεντρικό θέμα την εναλλακτική ενέργεια, κυκλοφόρησε η μηνιαία εφημερίδα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που ήδη διανέμεται σε 3.800 αποδέκτες και με αναγνωσιμότητα που φτάνει πολλές περισσότερες χιλιάδες ενδιαφερόμενους στα οικολογικά ζητήματα. Στο ίδιο τεύχος μπορείτε να απολαύσετε, όπως πάντα, την τακτική συνεργασία του δικαστικού Μ. Δεκλερή, που η παρουσία του στο Συμβούλιο Επικρατείας σηματοδότησε μια νέα αντίληψη με τις γενναίες αποφάσεις που πήρε, συχνά κόντρα στις επιθυμίες της κεντρική εξουσίας και πολλές ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δε θα δούμε και θα διαβάσουμε ποτέ από τα ταμπλόιντ και τις τηλεοράσεις. Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που επιμένει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ