Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Ζητούν να ακυρωθεί η εισφορά για τη δεύτερη κατοικία

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, με την οποία επιβλήθηκε εισφορά, στους κατόχους δεύτερης κατοικίας, στο νομό Χαλκιδικής, κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας από 204 ενδιαφερόμενοι και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Με αυτήν την αίτηση ακύρωσης, ζητείται να κηρυχτεί παράνομη η απόφαση της Νομαρχίας ως αντισυνταγματική και να ακυρωθεί.

Οπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το ΚΕΠΚΑ στη Θεσσαλονίκη, παρά το ότι, μέχρι σήμερα, έχει κριθεί ότι η εισφορά αυτή είναι αντισυνταγματική και παράνομη, με τρεις αποφάσεις του οργάνου, που έχει την ευθύνη του ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων των ΟΤΑ με απόφαση της εποπτεύουσας αρχής (υπουργείο Εσωτερικών), της ανεξάρτητης αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης Χαλκιδικής δεν ανακαλεί την απόφασή του.

Το ΚΕΠΚΑ ζητά από τον νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής να ακυρώσουν την απόφασή τους και να καταργήσουν τον παράνομο αυτό φόρο, επιστρέφοντας όλα τα χρήματα, που έχουν εισπραχθεί από τους καταναλωτές. Ζητεί, επίσης, από τους καταναλωτές να αντιδράσουν δυναμικά και συλλογικά και να μην πληρώσει κανένας την εισφορά αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ