Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εκλεισαν «κέντρα στρατολόγησης για το Ιράκ»

ΚΑΡΑΤΣΙ.--

Οι αρχές του Πακιστάν έκλεισαν δύο «κέντρα στρατολόγησης» μισθοφόρων για το Ιράκ στη Λαχώρη και το Ραουαλπίντι, αποκαλύπτει στο χτεσινό της φύλλο η εφημερίδα «News» του Πακιστάν, επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σε πρόσφατες «υψηλού επιπέδου επαφές» μεταξύ Ουάσιγκτον και Πακιστάν, η Ουάσιγκτον φέρεται, κατά τις ίδιες πηγές, να ζήτησε να «αφεθεί να συνεχιστεί» η προσπάθεια στρατολόγησης «μη μάχιμου προσωπικού ασφαλείας» για το Ιράκ, με το «επιχείρημα» ότι δε συνιστούν «συμμετοχή (του Πακιστάν) στις επιχειρήσεις» των κατοχικών δυνάμεων.

Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι «πιστεύουν», σύμφωνα με τη «News», ότι «ένας μικρός αριθμός» Πακιστανών πρώην στρατιωτικών ήδη έχουν «προσληφθεί και αποσταλεί» στο Ιράκ, έναντι μισθού 3.000 δολαρίων - στην πραγματικότητα οι αποδοχές τους ήταν οι μισές. Τα δύο κέντρα, που λειτουργούσαν, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, εταιρίες - βιτρίνες αμερικανικών εταιριών που παρέχουν «υπηρεσίες ασφαλείας», έκλεισαν επειδή η κυβέρνηση φοβάται τις εγχώριες αντιδράσεις που θα προκαλούσε η αποκάλυψη της παράκαμψης της πολιτικής «μη εμπλοκής στην κατοχή του Ιράκ χωρίς εντολή του ΟΗΕ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ