Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποκλείονται από το επίδομα

Αγωνιστική συγκέντρωση την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Χωρίς το επίδομα των 1.000 ευρώ θέλει ν' αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ πάνω από 2.500 εποχιακούς εργάτες, σε εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων, που δικαιούνται ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον ΟΑΕΔ καθώς πέρυσι έκαναν ελάχιστα μεροκάματα λόγω του παγετού που κατέστρεψε τις δεντροκαλλιέργειες. Από τους 3.000, λοιπόν, που είναι περίπου οι εποχιακοί εργάτες το επίδομα παίρνουν μόνο οι 420, αφού η πλειοψηφία τους αποκλείεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή του που έθεσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και αρνείται ν' αλλάξει η σημερινή παρά τα εκ του αντιθέτου λεγόμενά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Ιούνη λήγει η προθεσμία λήψης του επιδόματος αυτού και αν δεν παρθεί η απόφαση τα χρήματα που βρίσκονται στα ταμεία του ΟΑΕΔ, περίπου 600.000 ευρώ, δε θα μπορούν, πλέον, να εκταμιευτούν και έτσι οι εποχιακοί δε θα τα πάρουν.

Ετσι, η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ) και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών του νομού, που από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα πρωτοστάτησαν στο συντονισμό της δράσης των εποχιακών, διοργανώνουν αγωνιστική συγκέντρωση διεκδίκησης του επιδόματος για όλους τους εργάτες την Τρίτη 1 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. Στη συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚΛ, καλούνται να πάρουν μέρος οι εποχιακοί όλων των εργοστασίων της Λάρισας.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΛ επισημαίνεται πως «αν μέχρι την Τρίτη δεν έχει παρθεί η απόφαση από τον ΟΑΕΔ για να δοθεί το επίδομα των 1.000 ευρώ με τις νέες προϋποθέσεις που ζητάμε, η απόφαση του ΕΚΛ και των σωματείων είναι να προχωρήσουμε σε κατάληψη του ΟΑΕΔ μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των εποχιακών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ