Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απωθητικό στοιχείο

Το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς προσήλθαν περισσότεροι από 3.000 άτομα στα Εργαστήρια και στα Κέντρα Αιμοδοσίας, για να γίνουν δωρητές μυελού των οστών μετά απ' την έκκληση για μεταμόσχευση σε δυο παιδιά.

Οι εθελοντές δότες δεν έχουν καμιά οικονομική επιβάρυνση, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, μετά τα παρατράγουδα που σημειώθηκαν σε ορισμένα Κέντρα, όπου έλεγαν στους εθελοντές ότι δεν ξέρουν για ποιον είναι η δωρεά αίματος ή τους ζητούσαν να πληρώσουν για τις εξετάσεις! Δηλαδή κι αυτό το περίσσευμα ψυχής κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία για την «εξυγίανση» των οικονομικών των νοσοκομείων.

Οπως ως «εξυγίανση» της «Ολυμπιακής» είδαν κάποιοι, πριν τρία χρόνια, τα κόμιστρα που επέβαλαν στα νοσοκομεία για τη μεταφορά των φιαλών αίματος εθελοντών, απ' τα νησιά στην Αθήνα. Ακόμα τα νοσοκομεία πληρώνουν τέλη στα ΕΛΤΑ για τις επιστολές προς τους εθελοντές με τις οποίες τους υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προσέλθουν για αιμοδοσία.

Γι' αυτές, όμως, τις αισχρές εγκυκλίους το υπουργείο Υγείας δε λέει τίποτε. Και όσο ισχύουν θα αποτελούν απωθητικό στοιχείο για την εθελοντική αιμοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ