Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Να μη χαθεί ούτε μια στιγμή

Ξεδιπλώνονται οι κεντρικές συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Με κύρια χαρακτηριστικά τη μαζικότητα και την παρουσία επωνύμων και απλών ανθρώπων πέρα από τη συνήθη πολιτική επιρροή του ΚΚΕ, ξεδιπλώνονται οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ των πολλών χτεσινών αναφέρουμε τις παρακάτω:

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

«Μέχρι τις εκλογές, με αίσθημα ευθύνης να πάμε σε κάθε εργαζόμενο και να τον πείσουμε να στηρίξει και σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ. Αν γίνει με ενθουσιασμό και αυταπάρνηση, θα είναι ουσιαστική η προσφορά μας σε ένα ισχυρό ΚΚΕ την Κυριακή των εκλογών. Με το ψηφοδέλτιο λοιπόν στο χέρι, να μη χαθεί ούτε μια στιγμή. Εχουμε χρέος να το πράξουμε αυτό για τις γενιές που έρχονται και για εκείνες που έφυγαν έχοντας δώσει τα πάντα για μια Ελλάδα ελεύθερη και κοινωνικά δίκαιη».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε προς τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, ο Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση στον Εύοσμο. Εδειξε έτσι τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δοθεί η μάχη τις επόμενες μέρες, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος τόνισε πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να νιώθει καμία αλληλεγγύη σε μια Ενωση η οποία έχει την ανάγκη σε επίπεδο άμυνας να λειτουργεί με ένα μισθοφορικό στρατό». Και κατέληξε καταθέτοντας, όπως είπε, τη βαθιά του πίστη πως «σε αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ πρέπει να υποστηριχτεί γιατί είναι ουσιαστικά η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα η οποία παλεύει για την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη των εργαζομένων και πάνω απ' όλα για τα εθνικά συμφέροντα».

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

«Το ΚΚΕ τολμά ως κόμμα, στην ΕΕ, να δείξει το δρόμο της αντίστασης, της ανατροπής και πως η ευρωλαγνία και η ΕΕ δεν είναι πλέον μονόδρομος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Δρούτσας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στο Πάρκο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Και κάλεσε το λαό, δίνοντας την ψήφο του στο ΚΚΕ να δυναμώσει την προοπτική για τον άλλο δρόμο που ανοίγεται μπροστά του. «Εμπρός για μια Ευρώπη των λαών, σοσιαλιστική, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμοποιείται για τον άνθρωπο και όχι για τη συσσώρευση κερδών στα χέρια των μονοπωλίων».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Αποστολίδης, Γιώργος Στολτίδης και Ναπολέων Νικοπολιτίδης.

Στη Βέροια

«Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο και νέα, να μπει στον αγώνα, να συστρατευτεί στην κοινή προσπάθεια, ακόμα κι αυτούς που δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας ή έχουν επιφυλάξεις, να σκεφθούν και να υπερψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ. Ας τολμήσουμε για τη χειραφέτησή μας», σημείωσε ο Στέλιος Βαλανάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Βέροιας.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε στην επιχείρηση συσκότισης που έχουν βάλει σε εφαρμογή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΝ, προκειμένου για άλλη μια φορά να παραπλανήσουν το λαό για τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ.

«Προσπαθούν να υποβαθμίζουν την πολιτική σημασία των εκλογών για να αποκρύψουν τις ευθύνες τους, αφού χρόνια τώρα στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Κυρίως όμως για να μην αποκαλυφθεί ο βαθιά αντιδραστικός, αντιλαϊκός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τόνισε ο Σ. Βαλανάς.

Στην Κομοτηνή

Να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να στηρίξουν σ' αυτές τις εκλογές μαζικά το ΚΚΕ κάλεσε τους κατοίκους της Κομοτηνής ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία της πόλης. «Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πρώτα απ' όλα συσπείρωση σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο και συγκέντρωση δυνάμεων για το κτίσιμο του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία» τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος.

«Μουσουλμάνοι και χριστιανοί έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν το ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που δεν τους ξεχωρίζει. Που τους βλέπει σαν αδέλφια, που ξέρει ότι είναι όλοι το ίδιο εκμεταλλευόμενοι από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του Μάαστριχτ» ανέφερε το στέλεχος του ΚΚΕ. Και απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργάτες μουσουλμάνους να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού που δε δίστασαν να τους κοροϊδέψουν πολλές φορές για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ