Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ζητούν πίσω το χαράτσι

Την επιστροφή όλων των χρημάτων που τους παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις τους, υπέρ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΛΑΦΚΑ) συνεχίζουν να απαιτούν καθημερινά συνταξιουχικές οργανώσεις, καθώς το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν προβλέπει την επιστροφή αναδρομικών.

Με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιώς και Πέριξ Δήμων διαμαρτύρεται για την αδικία που γίνεται και από την κυβέρνηση της ΝΔ με την άρνηση να επιστρέψει τα αναδρομικά, έστω και της τελευταίας τριετίας. Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Πειραιά δηλώνουν, ακόμα, ότι θα επιμείνουν στο αίτημα για τα αναδρομικά και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να αποσπάσουν όσα τους έχουν υπεξαιρέσει τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και για ποιοτική αναβάθμιση δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σε σχετική γνωμάτευσή της, εκφράζει επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της μη επιστροφής των ποσών τα οποία παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις υπέρ του ΛΑΦΚΑ, που προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ