Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας των γιατρών

Τετράωρη στάση εργασίας των γιατρών για αύριο (8 πμ μέχρι τις 12 το μεσημέρι) αποφάσισε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ συνεδρίασε στις 25.5.2004 και η πλειοψηφία περιόρισε το διεκδικητικό πλαίσιο στην άμεση αποκατάσταση των υποβαθμίσεων που έφερε το νέο μισθολόγιο στο επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης και στο ωρομίσθιο της εφημερίας, επαρκή κονδύλια εφημεριών, ενημέρωση για το αν θα υπάρξει αναστολή αδειών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολοκλήρωση των έργων στα νοσοκομεία.

Από την πλευρά της, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» υποστήριξε στο ΔΣ ότι πρέπει να υπάρξει ουσιαστική δέσμευση για την αύξηση των τακτικών αποδοχών πέρα από τις επιμέρους διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Ακόμα, να υπάρξει άμεσα πρόσληψη και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσωπικό όλων των κλάδων. Τόνισε ακόμα ότι αντιδρά στις όποιες περικοπές αδειών, οι οποίες δε θα ήταν καν απαραίτητες αν είχε υλοποιηθεί η κάλυψη των αναγκών, και επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή στην υλοποίηση αυτού του όρου. Τέλος, ζήτησε να εκφραστεί στα αιτήματα και η αντίθεση στην παρακολούθηση των χώρων των νοσοκομείων με ηλεκτρονικές κάμερες, η πλειοψηφία όμως δεν το συμπεριέλαβε στο διεκδικητικό πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ