Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απεργούν και απαιτούν σταθερή δουλιά

Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11.30 π.μ. καλεί τους συμβασιούχους η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ

Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων δουλιά για όλους, χωρίς άλλους όρους, απαιτούν σήμερα οι συμβασιούχοι με την 24ωρη πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν. Διαδηλώνουν, ταυτόχρονα, την πλήρη αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) των «αποκλεισμών» και στις όσες αυταπάτες επιχειρούν να καλλιεργήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μαζί με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ περί κοινοτικών οδηγιών και άλλων νομικίστικων διαδικασιών.

Η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση, που οργανώνει σήμερα στην Ομόνοια, στις 11.30 το πρωί, για να απαιτήσουν άμεση μονιμοποίηση όλων, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επίσης, με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΑ καταγγέλλει τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΑ απέρριψαν ψήφισμα για τους συμβασιούχους, το οποίο αναδείκνυε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ και καλούσε σε αγώνα για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης δουλιάς.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΔΑΣ αναφέρεται στις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΝ) καθορίστηκε ένα πλαίσιο με το οποίο αποδέχονται το ΠΔ, τη «λογική» των πάγιων και διαρκών αναγκών, ενώ προκηρύσσουν κινητοποίηση για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 70/1999 (που, ως γνωστόν, κινείται στα πλαίσια της γενίκευσης των ελαστικών μορφών απασχόλησης)! Καταλήγοντας η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Ομόνοιας και να καταδικάσουν τα σχέδια ΕΕ, κυβέρνησης και εργοδοτών, να απορρίψουν την τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Ομόνοια απευθύνουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και το Συντονιστικό ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επίσης, στη συγκέντρωση της Ομόνοιας συμμετέχουν, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων, Πετρούπολης, Καματερού, Μεταμόρφωσης, Κορυδαλλού, Ταύρου και Περάματος, καθώς και οι Σύλλογοι στους Δήμους Ελληνικού, Καλλιθέας, Περιστερίου και Ηλιούπολης, οι οποίοι κάνουν στάση εργασίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση γίνεται στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στη Λάρισα στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο. Στη Μαγνησία στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Στην Πάτρα η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στα Χανιά πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.30 το πρωί.

Δυτική Ελλάδα

Σε συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 11 π.μ. καλούν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων και η Συντονιστική Επιτροπή Συμβασιούχων ΟΤΑ Ιωαννίνων. Επίσης, στη συγκέντρωση συμμετέχουν τα Συντονιστικά: Συμβασιούχων Θεσπρωτίας (πούλμαν, 9 π.μ., στο «Πάνθεον»), Αρτας (πούλμαν, 9 π.μ., στο ΕΚΑ), καθώς και το Σωματείο Συμβασιούχων Λευκάδας (9 π.μ., παραλία). Ακόμα, συμμετέχουν τα Εργατικά Κέντρα Θεσπρωτίας, Αρτας και Λευκάδας. Στην Κέρκυρα, το Συντονιστικό καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Στην ίδια συγκέντρωση καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην απόφαση του νομάρχη για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

  • Το Σύνταγμα δεν αποτελεί εμπόδιο στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων που εδώ και χρόνια είναι πολιτικοί όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων, είναι ο κεντρικός πυρήνας της κοινής γνωμάτευσης των καθηγητών Εργατικού Δικαίου Α. Καζάκου και Δ. Τραυλού - Τζανετάτου στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Αθηνών, αντίστοιχα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση (2010-09-22 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και συγκέντρωση (2010-03-30 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο (2009-11-19 00:00:00.0)
Καταδίκασαν την εργασιακή και πολιτική ομηρία (2004-06-04 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμη δουλιά και αξιοπρεπή ζωή (2004-06-02 00:00:00.0)
Με ταξικούς αγώνες για το δικαίωμα στην εργασία (2004-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ