Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Λεφτά για κάμερες υπάρχουν...

...ενώ δεν «υπάρχουν» για τις υπερωρίες των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι απ' τον Απρίλη

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και από τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε εναλλασσόμενες καθημερινά μορφές κινητοποιήσεων.

Αιτία είναι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η διοίκηση, με πρόσχημα την ασφάλεια των ασθενών, προτίθεται να εγκαταστήσει κάμερες σε χώρους του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι βέβαια αντιλήφθηκαν πως το εγχείρημα αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μέτρα αστυνομοκρατίας των πολιτών, των εργαζομένων, ακόμα και των ασθενών σε αυτή την περίπτωση, που καταστρώνονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων, μετά από εισήγηση της Γεωργίας Ξένου, εκπροσώπου της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας», πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να παρέμβει ώστε να αποτρέψει την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης σε χώρους του νοσοκομείου που παραβιάζουν το ιατρικό απόρρητο και τα δικαιώματα των ασθενών και των πολιτών. Επίσης εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόσληψη ιδιωτικών φρουρών.

Παράλληλα διεκδικεί τη στελέχωση του Νοσοκομείου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό που αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη, όπως νοσηλευτικό, θυρωρούς κλπ. ώστε να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και με ασφάλεια.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχουν να πληρωθούν απ' τον Απρίλη για τις υπερωρίες, για τις αργίες, τα νυχτερινά και τις Κυριακές. Προχτές μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου απέστειλε σχετικό έγγραφο στο Γ' ΠΕΣΥ και στο υπουργείο Υγείας, με το οποίο γνωστοποιεί στους αρμόδιους πως αδυνατεί να καταβάλει αυτά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους εξαιτίας έλλειψης χρημάτων και τους ζητάει να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ