Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ενεργητικές πολιτικές... για τις επιχειρήσεις

Εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ

Την προώθηση της πολιτικής του «απασχολήσιμου», του διά βίου καταρτιζόμενου, του μερικώς απασχολούμενου που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το αντεργατικό ευαγγέλιο της Λισαβόνας, εξήγγειλε ουσιαστικά χτες ο πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής, κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στους Τράχωνες.

Ο Κ. Καραμανλής επικεντρώθηκε στο ζήτημα της επαναπροώθησης ενεργητικών πολιτικών και προγραμμάτων για την απασχόληση, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι και η κυβέρνησή θα συνεχίσει να επιδοτεί πλουσιοπάροχα τις επιχειρήσεις και να προσαρμόζει τους άνεργους, στις ανάγκες της αγοράς. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους για την κατάρτιση και την απασχόληση, κάνοντας καθαρό για ακόμα μια φορά ότι δε σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντίθετα με τα διάφορα ψευτοπρογράμματα θα επιδιωχτεί από τη μια η ανακύκλωση της ανεργίας και από την άλλη να δημιουργούνται υποταγμένοι εργάτες στις ανάγκες κάθε φορά του κεφαλαίου. Ετσι λοιπόν και η θέση που διατύπωσε για δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γενίκευση της διά βίου κατάρτισης και επανακατάρτισης.

Σ' ό,τι αφορά στον ΟΑΕΔ, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Οργανισμός το προηγούμενο διάστημα δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του κάτι για το οποίο καλείται να ανταποκριθεί σήμερα. Ωστόσο όπως λίγο νωρίτερα εξήγγειλε ο ΟΑΕΔ, ουσιαστικά θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρηματιών, οι οποίοι θα πληρώνονται και από αυτήν την κυβέρνηση, όπως και από την προηγούμενη, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, για να απασχολήσουν άνεργους. Ο ΟΑΕΔ, δηλαδή, θα συνεχίσει να αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης στο πλαίσιο προώθησης της σκληρής αντεργατικής πολιτικής όπως αυτή έχει αποφασιστεί από την ΕΕ κατ' εντολή του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ