Σάββατο 5 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Θέλουν να εξαφανίσουν το Συνδικάτο!

Τη διαγραφή του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» από τη δύναμη της ΓΣΕΕ και κατά συνέπεια του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου και της Ομοσπονδίας Μετάλλου, επιδιώκουν, παρά τις εκ του αντιθέτου δηλώσεις τους, πέντε σωματεία του κλάδου στο νομό, που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ. Πρόκειται για το Σωματείο Χειριστών Εκσκαπτικών Μηχανημάτων, την Πανθεσσαλική Ενωση Πρακτικών Μηχανικών, την Παμμηχανική Ενωση Πρακτικών Μηχανικών, Ηλεκτροσυγκολλητών - Οξυγονοκολλητών Ν. Μαγνησίας και Ηλεκτρολόγων τα οποία ενοχλημένα από τον ταξικό κι ενωτικό χαρακτήρα, τη δράση και την ενδυνάμωση, τη μεγάλη απήχηση και εμπιστοσύνη των εργαζομένων του κλάδου στο Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», κατέθεσαν αίτηση στο Νομικό Τμήμα της ΓΣΕΕ για να χαρακτηριστεί ως ένα κοινό σωματείο, που δε θα έχει κλαδικό χαρακτήρα, αμφισβητώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, από τα μέλη του την ιδιότητα του μεταλλεργάτη.

Τα πέντε σωματεία ζητούν να μη δοθεί το δικαίωμα στο Συνδικάτο Μετάλλου να πιστοποιεί άδειες εργασίας, όπως δικαιούται. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Βιομηχανίας δεν αποδέχεται το αίτημα του Συνδικάτου σχετικά με την πιστοποίηση των αδειών εργασίας, όπως γίνεται στ' άλλα σωματεία, θέτοντας εμπόδια στο αναφαίρετο νομικό και συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέξουν το συνδικαλιστικό όργανο που θέλουν να οργανωθούν.

Το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», ένα χρόνο μετά τη συγκρότησή του έχει αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του, αφού όλο και περισσότεροι μεταλλεργάτες γίνονται μέλη του και αποτελεί μόνιμο στήριγμά τους για κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας, κάνοντας τους εργοδότες να ανησυχούν αφού δεν μπορούν, πλέον, να δρουν ανενόχλητοι όπως πριν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ