Τρίτη 8 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αρωμα» χορού στην Καλαμάτα

Η Ομάδα της Τρίσα Μπράουν
Η Ομάδα της Τρίσα Μπράουν
Αφιερωμένο σε μια σπουδαία γυναίκα-ζωντανό μύθο του σύγχρονου χορού, την Τρίσα Μπράουν, είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος γίνεται δεκάχρονο. Από τις 16 έως τις 25 του Ιούλη θα φιλοξενηθούν σημαντικές διεθνείς ομάδες σύγχρονου χορού, θα προβληθεί δε και η ελληνική χορευτική δημιουργία.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Βίκυ Μαραγκοπούλου, «με γνώση και πίστη ότι η ανάπτυξη του σύγχρονου χορού αντιπροσωπεύει ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά φαινόμενα της εποχής, το Φεστιβάλ κατάφερε να στήσει γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία και τον τεράστιο πλούτο της. Ανοιχτό στις πιο διαφορετικές μορφές του χορού, μακριά από τη λογική του αποκλεισμού τάσεων, έδειξε σεβασμό στην ευαισθησία και στη νοημοσύνη του θεατή. Μακριά από τη λογική της κατανάλωσης τυχαία διεσπαρμένων ή και ηχηρών θεαμάτων, ο προγραμματισμός οργανώνεται με ένα νοητό άξονα που συνδέει εξέχουσες προσωπικότητες και καλλιτεχνικά ρεύματα».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τον Φιλίπ Ντεκουφλέ και το έργο «Σόλο» (16/7, Αμφιθέατρο Κάστρου). Ο χορογράφος αντλεί την έμπνευσή του από τον κόσμο του τσίρκου και τη γοητεία της γραφής που προκύπτει από τη συγχορδία χορού, σινεμά και μουσικών. Ακολουθεί (17-18/7, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας), η Ομάδα Χορού του Ερβιν Λιούις (Βρετανία). Οι απίστευτες γέφυρες ανάμεσα στην τζαζ, στο street dance, στο μπαλέτο και στο σύγχρονο χορό δημιούργησαν ένα στιλ με λαϊκά και έντεχνα στοιχεία. Στις 18/7 (Αμφιθέατρο Κάστρου) φιλοξενείται το «αναρχικό παιδί» της βρετανικής χορευτικής σκηνής, ο Μάικλ Κλαρκ, ενώ στις 19, 20/7 βιντεοντάνς.

Ακολουθεί (21/7, Αμφιθέατρο Κάστρου) «Ο ταξιδιώτης του χειμώνα», συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ με το Χοροθέατρο Οκτάνα. Στις 21-22/7 (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας) η ομάδα «Sinequanon» με το «Δε με χωρά ο τόπος». Στις 23, 24, 25/7 (Γυμναστήριο πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας) ο Γιαν Φαμπρ παρουσιάζει τον «Αγγελο Θανάτου». Τέλος, στις 25/7 (Αμφιθέατρο Κάστρου), φιλοξενείται η ομάδα της Τρίσα Μπράουν. Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνεται σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Κέρεν Λέβι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ