Τετάρτη 9 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Παραμένουν... «αξιοποιήσιμοι»

Παραδοχή του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη, για συνέχιση της εργασιακής ομηρίας. Υποτονική «απάντηση» του σωματείου των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Στην παραδοχή αυτού που κατήγγειλαν με τις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού προχώρησε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, ο οποίος, μιλώντας σε συμβασιούχους της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΥΠΠΟ είπε ότι «μπορεί και κανένας» τους να μη μονιμοποιηθεί μέσω του «περίφημου» Προεδρικού Διατάγματος.

Ο υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το τελικό κείμενο του ΠΔ, αλλά όταν οι συμβασιούχοι τον «ενημέρωσαν» πως ουσιαστικά το ΠΔ δεν τους καλύπτει, τότε παραδέχτηκε ότι «μπορεί και κανένας» να μη μονιμοποιηθεί. Αλλά τους «υποσχέθηκε» τη συνέχιση της εργασιακής τους «γαλέρας», λέγοντας πως και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα τους... «αξιοποιήσει»!

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του, η οποία είναι τουλάχιστον «χαμηλών τόνων». Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι ρυθμίσεις του ΠΔ δεν εξαιρούν γενικά τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ και για τα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύονται από αυτό» (σσ δηλαδή δεν αναφέρει ρητά ότι εξαιρούνται οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ), «όμως οι αγώνες μας δε σταματούν, γιατί μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας μένει εκτός των ρυθμίσεων λόγω των χρονικών κενών που υπάρχουν ανάμεσα στις συμβάσεις τους. Εχουμε ζητήσει να ενημερώσουμε σχετικά τον υφυπουργό Πολιτισμού αλλά λόγω φόρτου εργασίας έχει αναβάλλει τη συνάντησή μας αυτή».

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι πλήρως ενημερωμένη για όλα. Στις 15/4 το σωματείο συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία είχε δεσμευτεί για τη θετική αντιμετώπιση του θέματος, αλλά και ότι θα σταματήσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στις 31/3 κατατέθηκε στο ΥΠΠΟ σχετικό υπόμνημα, ενώ στις 14/5 κατατέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού η απόφαση της ΓΣ του σωματείου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τατούλη και σε τελείως διαφορετικό «κλίμα» από την ανακοίνωση του σωματείου, ο Στάθης Γκότσης, μέλος της μειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται από τη δήλωση Τατούλη η πραγματικότητα, όπως την έχουν καταγράψει οι εργαζόμενοι και στην απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης: ότι η πλειοψηφία των συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ και στα εποπτευόμενα ΝΠΙΔ εξαιρείται στην πραγματικότητα από τις ρυθμίσεις του ΠΔ και επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η προεκλογική δέσμευση του Κ. Καραμανλή δεν αφορά τους εργαζόμενους του υπουργείου του οποίου προΐσταται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ