Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σε απόγνωση οι πληγέντες αγρότες

Πάνω από 5.000 στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών στους Δήμους Νίκαιας και Κιλελέρ Λάρισας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπέστησαν μεγάλες ζημιές, έως και ολοκληρωτικές σε πολλά, από τη σφοδρή βροχή και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή το περασμένο Σάββατο. Πρόκειται για καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, σιτηρών, αλλά και δέντρων.

Οι πληγέντες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και ιδιαίτερα αυτοί που χάνουν τη σοδειά της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, καθώς δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επανασπορά των χωραφιών ή να καλλιεργήσουν άλλα προϊόντα.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) επισημαίνει ότι «χρειάζεται άμεσα να γίνουν εκτιμήσεις και να καταγραφούν οι ζημιές από τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε ν' αποδοθούν οι αποζημιώσεις με βάση την πραγματική καταστροφή». Ταυτόχρονα υπενθυμίζει στην κυβέρνηση πως «οι αποζημιώσεις από την επανασπορά του βαμβακιού θα πρέπει να λάβουν υπόψη και τη ζημιά στη μειωμένη απόδοση που θα έχουν όσα χωράφια έχουν επανασπαρεί».

Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους πληγέντες αγρότες να βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για κάθε αρνητική εξέλιξη στα ζητήματα αποζημιώσεων από μέρους της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ