Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Απαλλάχτηκαν αγρότες

Απαλλάχτηκαν από το κατηγορητήριο 20 αγρότες της Καρδίτσας, που επρόκειτο να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, επειδή συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996. Η σύνθεση του δικαστηρίου απάλλαξε τους αγρότες από την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών, λαμβάνοντας υπόψη τη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου για παραγραφή των δήθεν αδικημάτων που «διέπραξαν» οι αγρότες μέχρι τις κινητοποιήσεις του 1997.

Και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων απάλλαξε άλλους 37 αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1995, εφαρμόζοντας τη νομοθετική ρύθμιση. Οι αγρότες κατηγορούνταν για παρακώλυση των συγκοινωνιών, επειδή συμμετείχαν στο μπλόκο της Θεόπετρας Τρικάλων το 1995, διεκδικώντας το δικαίωμα να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να παραμείνουν στα χωριά τους.

Μπορεί οι συγκεκριμένοι αγρότες ν' απαλλάχτηκαν από το κατηγορητήριο, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της εφαρμογής της νομοθετικής ρύθμισης, για παραγραφή των αδικημάτων των αγροτών, στην οποία αναγκάστηκε να συρθεί η κυβέρνηση κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, καθώς πολλά δικαστήρια τη θεωρούν «αντισυνταγματική» και καταδικάζουν χιλιάδες αγρότες για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη διευθέτηση του προβλήματος, καθώς στόχος της είναι η τρομοκράτηση της αγροτιάς, η οποία αγωνίζεται για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ