Σάββατο 12 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
Το σχέδιο αστυνομοκρατίας βαίνει καλώς...

Την... αναφορά του για την Ολυμπιακή ασφάλεια, υπέβαλε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την περιοδεία του υπουργού στην επαρχία, όπου αναλύοντας το σχέδιο Ολυμπιακής ασφάλειας τόνισε πως «ολόκληρη η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ενιαία Ολυμπιακή εγκατάσταση».

Μια... «εγκατάσταση» που θα φυλάσσεται από 50.000 ενόπλους και θα επιτηρείται από εκατοντάδες κάμερες, ενώ δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα έχουν υπό παρακολούθηση την ελληνική επικράτεια. Παράλληλα, πράκτορες Ελληνες και ξένοι, θα παρακολουθούν τα πάντα, ενώ η εκπαίδευση, η τεχνολογία και οι σχεδιασμοί που θα εφαρμοστούν και θα αξιοποιηθούν, θα μείνουν ως «επένδυση» στη χώρα μας.

Ο Γ. Βουλγαράκης υπογράμμισε, μετά τη συνάντηση, ότι όλα πάνε καλά, με βάση το σχεδιασμό που είχε γίνει και από την 1η Ιούλη θα εφαρμοστούν τα μέτρα ολυμπιακής ασφάλειας. Επίσης, σημείωσε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του στην Κακκαβιά με τον Αλβανό ομόλογό του, Ιλι Τόσκα, διαπιστώθηκε ότι στην ελληνοαλβανική μεθόριο εφαρμόζονται όλα όσα είχαν συμφωνηθεί.

Συγκεκριμένα, οι αλβανικές αρχές έχουν κάνει τρεις ζώνες φύλαξης, ενώ οι ελληνικές άλλες τρεις ζώνες σε βάθος πολλών χιλιομέτρων. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόσουν και στα υπόλοιπα σύνορα της χώρας με τις βαλκανικές χώρες και στον Εβρο.

Η πλήρης ανάπτυξη των στρατιωτικού τύπου μέτρων ολυμπιακής ασφάλειας θα αρχίσει από την 1η Ιούλη, ενώ τα θαλάσσια σύνορα θα εποπτεύονται από το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε και για την επίσκεψη που θα κάνει την ερχόμενη βδομάδα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη Μ. Βρετανία. Ο Γ. Βουλγαράκης τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι και μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και πως πέρα από τις επίσημες επαφές του, θα του δοθεί η ευκαιρία μέσα από συνεντεύξεις σε ΜΜΕ να εξηγήσει στο κοινό ότι μπορεί να έρθουν στην Ελλάδα για να απολαύσουν τη μεγάλη γιορτή χωρίς να υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ