Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Συνεχίζουν για τρίτη μέρα
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζουν οι σιδηροδρομικοί την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ οι εκπρόσωποί τους άρχισαν τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Συγκοινωνιών προκειμένου να διαπραγματευτούν το θέμα των αυξήσεων των μηνιαίων αποδοχών. Πάντως η καθολική συμμετοχή στην απεργία δεν έχει προκαλέσει μόνο επικοινωνιακή παράλυση, αλλά ήδη άρχισε να προκαλεί και προβλήματα στην τροφοδοσία -σε πρώτες ύλες και μηχανήματα - των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της χώρας, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

«Δεν περιμένουμε να εξαχθεί κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους του υπουργείου» θα τονίσει ο Γκεόργιε Σουλτάνα ένας εκ των εκπροσώπων των απεργών προς το πρακτορείο «Ρόιτερς», ο οποίος θα προσθέσει «εμείς ζητούμε αύξηση των αποδοχών κατά 70% και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι 20%». Το κυριότερο θέμα που θέτουν οι απεργοί είναι το ζήτημα της επιβίωσής τους, αφού ναι μεν οι μηνιαίες αποδοχές των σιδηροδρομικών δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 100 δολάρια το μήνα, που μπορεί να μην είναι κάτω από τις κατώτατες, αλλά κρίνονται μη επαρκείς για τη διαβίωσή τους.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω απεργία είναι απλά, η τελευταία κινητοποίηση εργαζομένων που λαμβάνει χώρα στη Ρουμανία, που συνταράσσεται το τελευταίο δίμηνο από τις κινητοποιήσεις όλων των εργατικών και εργασιακών τομέων. Η εργατική και κοινωνική αναταραχή που επικρατεί έχει ως αιτία την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στην απόλυτη εξαθλίωση, προκειμένου να επιτύχει τη φιλελευθεροποίηση της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ