Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματικό «καπέλο» 26,5 δισ. δρχ. για το τραμ!..

«Καπέλο» 60 εκατ. ευρώ στο τελικό κόστος του τραμ ομολογεί επίσημα η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα ...εγκαλείται από το ΠΑΣΟΚ ότι κατέβαλε στην ανάδοχο κοινοπραξία επιπλέον 17,6 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επισπευστούν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Η «κοκορομαχία» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τις συνολικές και ομολογημένες πλέον υπερβάσεις στο έργο 26,5 δισ. δρχ. (77,6 εκατ. ευρώ), φούντωσε χτες, όταν ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για «καθυστερήσεις και προβλήματα» στην κατασκευή του τραμ και έκανε λόγο για τελικό κόστος κατασκευής 380 εκατ. ευρώ, έναντι 320 εκατ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός. Στις δηλώσεις Λιάπη, απάντησε ο προκάτοχός του Χρ. Βερελής, ο οποίος απέδωσε τις καθυστερήσεις στα «προσκόμματα και τις αντιδράσεις ορισμένων δημάρχων, με την ευγενική συμμετοχή των βουλευτών της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης». Παράλληλα, κάνει λόγο για απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει στην ανάδοχο κοινοπραξία επιπλέον 17,6 εκατ. ευρώ για έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του τραμ από την ερχόμενη βδομάδα, αντί του πρώτου 10ήμερου του Ιούλη.

Κατά τα άλλα, όπως ανακοινώθηκε χτες, το τραμ θα λειτουργήσει το πρώτο 10ήμερο του Ιούλη, με δρομολόγια όλο το 24ωρο. Η τιμή του βασικού εισιτηρίου θα είναι 60 λεπτά, ενώ θα υπάρχουν και μειωμένα εισιτήρια των 30 λεπτών για ανήλικους και των 40 λεπτών για μικρές μετακινήσεις τριών - τεσσάρων στάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ