Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σε ΕΚΑΒ, «Σισμανόγλειο» και «Αγία Ολγα»

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κάνουν σήμερα 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στάση εργασίας και συγκέντρωση

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους και στην καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, που επιβάλλει το υπουργείο Υγείας στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 24ωρη απεργία γιατί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους, δεν αντέχουν να εργάζονται χωρίς ρεπό, αργίες και κανονική άδεια. «Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δυο χρόνια τώρα προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να πάρουν επειγόντως μέτρα για να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΚΑΒ τόσο σε προσωπικό όσο και υποδομές. Είναι δική τους ευθύνη που φτάσαμε παραμονές της Ολυμπιάδας και το ΕΚΑΒ να λειτουργεί με ποσοστό ασφαλείας», αναφέρει ο σύλλογος και ζητάει απ' την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, προσλαμβάνοντας επειγόντως μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου.

«Σισμανόγλειο» και «Αγία Ολγα»

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία όλου του προσωπικού στην πύλη του νοσοκομείου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αποζημίωση για όλο το προσωπικό μετά την αναστολή των καλοκαιρινών αδειών, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς και αναγνώριση της ανθυγιεινότητας της εργασίας τους, πραγματοποιούν σήμερα στις 10 π.μ. οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ν. Ιωνίας «Αγία Ολγα», διεκδικώντας λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και ειδικότερα στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και τις περικοπές των αδειών του προσωπικού, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ