Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν οι μεγαλοξενοδόχοι

«Κομμουνιστικό δάκτυλο» ανακάλυψε πίσω από την αυριανή απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Αθήνας, η Ενωση Ξενοδόχων Αττικής! Σε αγωγή που κατέθεσε για να χαρακτηριστεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, υποστηρίζει ότι αυτή προκηρύχτηκε για πολιτικούς λόγους. Ενας από τους λόγους που επιβεβαιώνει το παραπάνω, όπως αναφέρεται, είναι ότι «οι μισθοί που ζητάει (το σωματείο) είναι αυτοί ακριβώς που ανακοίνωσε το ΚΚΕ ενόψει των ευρωεκλογών»!

Τολμούν να τα λένε αυτά οι μεγαλοξενοδόχοι, που επιδοτούνται από το κράτος με δανεικά και «αγύριστα», για να φτιάξουν τα ξενοδοχεία τους. Που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους για να βγάλουν και άλλα κέρδη, που τολμούν να χαρακτηρίζουν «προνομιούχο τάξη» τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που λιώνουν στη δουλιά για 612 ευρώ μεικτά!

Ε, λοιπόν, είναι μεγάλη τιμή για το ΚΚΕ να προβάλλει και να παλεύει το αίτημα για 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, καθώς και όλα εκείνα τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του εργάτη. Και είναι κέρδος για τον ίδιο τον εργάτη να παλεύει για αιτήματα που πραγματικά ικανοποιούν τις σημερινές του ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ