Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Χωρίς φόβο και άγχος

«Χωρίς άγχος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αφού μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε». Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για τον προημιτελικό της Παρασκευής. Η Εθνική θ' αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία και φυσικά είναι το αουτσάιντερ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την (και με το παραπάνω) επίτευξη των στόχων, επιτρέπει στους διεθνείς να μην έχουν άγχος. Σκοπός τους είναι να μπουν, ν' αγωνιστούν και να χαρούν το παιχνίδι. Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως αποκλείουν την υπέρβαση. Το αντίθετο. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά επισημαίνουν πως δε φοβούνται.

Ο Νικοπολίδης, μιλώντας στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ - ΝΕΤ», ανέφερε: «Είμαστε αουτσάιντερ και μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά. Δεν έχουμε πλέον την πίεση. Φυσικά χρειάζεται και η τύχη, και όλα γίνονται. Εμείς νιώθουμε καλά και μπορούμε να τους κοντράρουμε». Ο Κατσουράνης επισήμανε το μέγεθος της αντιπάλου αλλά πρόσθεσε κιόλας: «Δε θα πω τίποτα γι' αυτή την ομάδα αφού μιλάνε οι κατακτήσεις της, αλλά γιατί όχι; Ολα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Δεν αγχώνομαι καθόλου». Η Εθνική συγκεντρώθηκε ξανά χτες και οι διεθνείς προπονήθηκαν το βράδυ. Οι «πονοκέφαλοι» του Ρεχάγκελ είναι τρεις. Η σίγουρη απουσία του Βρύζα (2 κίτρινες), η πιθανή τιμωρία του Καραγκούνη (μπήκε στο γήπεδο να πανηγυρίσει, ενώ απαγορεύεται αφού ήταν τιμωρημένος) και ο τραυματισμός του Γιαννακόπουλου.

Οι «τρικολόρ» από την πλευρά τους, είναι ικανοποιημένοι που απέφυγαν τους Πορτογάλους. Σαφέστατα προτιμούν για αντίπαλο την Εθνική μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν την υπολογίζουν. Το αντίθετο. Συνυπολογίζοντας τα ως τώρα επιτεύγματά της και τις μέτριες δικές τους εμφανίσεις, επισημαίνουν πως δεν περιμένουν εύκολο βράδυ. Χαρακτηριστικά ο Σαχά, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αποφύγαμε τους διοργανωτές. Ομως και απέναντι στην Ελλάδα θα είναι το ίδιο δύσκολα τα πράγματα. Εχει μια ομάδα με φυσική κατάσταση που μπορεί να πετύχει γκολ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ