Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Η αδιαφορία βλάπτει σοβαρά την υγεία

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Δήμου Απολλωνίων στη Λευκάδα συνεχίζει να απειλεί την υγεία των κατοίκων. Κι αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι το νερό της περιοχής έχει κριθεί ακατάλληλο, εδώ και πολλούς μήνες, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί ακόμα, θέτοντας πλέον σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι - όπως έγραψε ο «Ρ» το περασμένο Σάββατο - πριν από μερικές μέρες, η Νομαρχία Λευκάδας, με έγγραφό της, προειδοποιούσε τους κατοίκους να μην πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης, αφού παρουσιάστηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Το έγγραφο αναφέρει: «Παρακαλούμε τους κατοίκους του ΔΔ Αγίου Πέτρου να μην πίνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού, μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες χημικές εξετάσεις από την προαναφερόμενη υπηρεσία, προκειμένου να διευκρινιστεί η αιτία μεμονωμένων περιστατικών(πιθανόν γαστρεντερίτιδας), που παρουσιάστηκαν από 12-6-2004 μέχρι 14-6-2004 σε κατοίκους του Αγίου Πέτρου».

Το θέμα ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες, όταν έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος της Διεύθυνσης Υγείας - Πρόνοιας της Νομαρχίας, από τον οποίο προέκυψε ότι το νερό που είχε ληφθεί από βρύση σε συγκεκριμένο καφενείο του χωριού είναι «ακατάλληλο». Η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας, στο σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Απολλωνίων, με ημερομηνία 2.4.2004, ενημέρωσε για τα εξής: «Σας προειδοποιούμε λοιπόν για τελευταία φορά για ΑΜΕΣΗ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΗ ΧΛΩΡΙΑΣΗ προς εξασφάλιση μονίμως κανονικής παροχής υγιεινού ύδατος».

Πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ότι παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις κατοίκων και φορέων του Δήμου, ώστε να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων του νερού, ο δήμος δεν τα έχει δημοσιοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ