Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην εκδοθεί ο Κούρδος αγωνιστής Ταϊλάν

Συναυλία και πορεία αλληλεγγύης αύριο, ώρα 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια

Αγωνιστικό ραντεβού στα Προπύλαια, έχουν δώσει, για αύριο το απόγευμα στις 7.30, όλοι όσοι στέκονται αλληλέγγυοι στον Κούρδο αγωνιστή Ταϊλάν, συμμετέχοντας στη συναυλία και την πορεία αλληλεγγύης που διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων, με αίτημα τη μη έκδοση και την άμεση απελευθέρωσή του.

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους της χώρας για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για τον Ταϊλάν, απευθύνει και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της. Οπως αναφέρεται, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας εκφράζει «για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους Τούρκους - Κούρδους αγωνιστές, πρωτοστατεί σε όλες τις δραστηριότητες για την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Ταϊλάν και για τη μη έκδοσή του στις γερμανικές αρχές».

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η απόφαση για την έκδοση ή μη του Ταϊλάν (η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει από τον Αρειο Πάγο στις αρχές του Σεπτέμβρη), ενόψει και του νέου «τρομονόμου» που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, καθώς πρόκειται για αίτηση έκδοσης κατηγορουμένου από την ελληνική πολιτεία προς ξένες αστυνομικές αρχές, όταν μάλιστα ο Ταϊλάν έχει ήδη δικαστεί και αθωωθεί για όσα του καταλογίζουν και πάλι οι γερμανικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ