Τετάρτη 23 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εκλεισε το εστιατόριο, κόπηκε το στεγαστικό επίδομα...

Οι δραματικές ελλείψεις και τα προβλήματα των ΤΕΙ γίνονται φανερά καθημερινά, φέρνοντας τόσο την παρούσα όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση μπροστά στις τεράστιες ευθύνες τους.

Στο ΤΕΙ Καλαμάτας, για παράδειγμα, οι σπουδαστές βρήκαν την προηγούμενη βδομάδα κλειστό το εστιατόριο στο οποίο σιτίζονταν δωρεάν (οι δικαιούχοι) ή με πολύ μικρό κόστος (όλοι οι υπόλοιποι σπουδαστές) και, παράλληλα, κόπηκε το πενιχρό επίδομα στέγασης (περίπου 35.000 δρχ. το μήνα) από τους σπουδαστές που το έπαιρναν μέχρι τώρα. Η διοίκηση του ΤΕΙ απάντησε στους σπουδαστές ότι δεν έχουν φτάσει από το υπουργείο στο ίδρυμα τα κονδύλια για τη φοιτητική μέριμνα. Η αγανάκτηση των σπουδαστών φουντώνει ακόμα περισσότερο καθώς υπάρχει στην πόλη έτοιμο κτίριο που προορίζεται για εστία και θα έπρεπε, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που είχαν λάβει, να είχε παραδοθεί και να λειτουργούσε από το 1997, ωστόσο σήμερα όχι μόνο δε λειτουργεί εστία, αλλά κόβεται και το επίδομα. Παράλληλα, παραμονές της εξεταστικής περιόδου κι ακόμα για πολλά μαθήματα οι σπουδαστές δεν έχουν προμηθευτεί βιβλία!

«Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, σίτιση και στέγαση για όλους» έγραφε το πανό που κρέμασαν τα μέλη της Πανσπουδαστικής ΚΣ του ΤΕΙ στο κτίριο της εστίας, το οποίο κατέλαβαν συμβολικά χτες το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Η ΠΚΣ επισημαίνει ότι μόνη διέξοδος για τα προβλήματα των ΤΕΙ είναι η καθιέρωση Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς τον αντιεκπαιδευτικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και η χρηματοδότηση με 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, ενώ απαιτεί άμεση λειτουργία του εστιατορίου, παροχή του στεγαστικού επιδόματος και διανομή των συγγραμμάτων που λείπουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ