Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
«Νότες» καλοκαιριού

«Μίκης Θεοδωράκης - Μισός αιώνας μουσική», τιτλοφορείται το διήμερο του Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής, σήμερα και αύριο (9μ.μ.), στο Δημοτικό Στάδιο (τέρμα λεωφορείων 223-224). Η αποψινή συναυλία εστιάζεται στη «συνάντηση» του συνθέτη με ποιητές. Τραγούδια του ερμηνεύουν: Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισδάκης, Καίτη Κουλλιά, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Κανά, Γιάννης Χαρούλης. Αύριο, η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» παρουσιάζει ανθολογία έργων του συνθέτη από ταινίες και παραστάσεις. Τραγουδά ο Παντελής Θεοχαρίδης, ενώ οι Πέτρος Φιλιππίδης, Νατάσα Μανίσαλη και Γιάννης Σαμσιάρης σχολιάζουν - σε κείμενα Κάκιας Ιγερινού - και τραγουδούν αποσπάσματα έργων. Στην οθόνη προβάλλονται υλικό παραστάσεων, σκίτσα του Μποστ και στιγμιότυπα από την αγωνιστική διαδρομή του λαού μας. Ο Μ. Θεοδωράκης θ' ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Καισαριανής. Είσοδος 5 ευρώ.

  • Ο Βαγγέλης Γερμανός αυτοσχεδιάζει στην κιθάρα του και τραγουδάει αγαπημένα κομμάτια σήμερα (10.30μ.μ.), στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι). Αύριο, στον ίδιο χώρο, θα εμφανιστούν οι Βασίλης Ρακόπουλος, Τάκης Φαραζής, Γιώργος Καλούδης.
  • Συναυλία πραγματοποιεί η εικαστική «Λέσχη», αύριο το βράδυ (οδός Μυκάλης, Κεραμεικός), με τις Λάμια Μπεντίουι, Ειρήνη Δασκαλάκη και τα σχήματα «Ελ Χαρίσα», «Αντάρα», «Αλιστράτα» κ.ά.
  • Ο Ορφέας Περίδης δίνει συναυλία, τη Δευτέρα ( 9.30 μ.μ.), στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, με γνωστά τραγούδια του και δημιουργίες των Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Λοΐζου κ.ά. Μαζί του, ο συνθέτης-δεξιοτέχνης στο ούτι Χάικ Γιαζτζιάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ