Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επανέκθεση αρχαιοτήτων

Εγκαινιάστηκαν χτες το βράδυ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού οι μισοί εκθεσιακοί χώροι του ανακαινισμένου Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, μετά από περίπου τρίχρονες εργασίες κόστους 5,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τον διευθυντή του Μουσείου, Νίκο Καλτσά, πρόκειται για «υπερσύγχρονο ως προς τη λειτουργία του, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών, αλλά με την κλασική μορφή που ταιριάζει σε Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας». Στις 32 από τις 48 αίθουσες (4.000 τ.μ.) με 7.500 αρχαιότητες που εκτίθενται, περιλαμβάνονται τα χρυσά της μυκηναϊκής συλλογής, τα κυκλαδικά ειδώλια και αγγεία και ο Νεολιθικός Θησαυρός που κατασχέθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Στις 15/7 θα ανοίξουν οι αίθουσες περιοδικών εκθέσεων, ενώ το πωλητήριο λειτουργεί στο υπόγειο.

Για τον υφυπουργό Πολιτισμού, Π. Τατούλη, «οι επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο χαρακτήρα του κτιρίου, δίχως να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική του αρμονία». Ισως πρόκειται και για απάντηση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, ο οποίος από πέρσι επέκρινε το είδος και τον τρόπο των επεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ