Παρασκευή 25 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ελεύθεροι οι «8»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σε Βρετανούς διπλωμάτες παραδόθηκαν, νωρίς χτες το πρωί, σε άγνωστη τοποθεσία του νοτιοδυτικού Ιράν, οι 8 ναύτες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων, που είχαν συλληφθεί από τη Δευτέρα από τις ιρανικές αρχές εντός των χωρικών υδάτων της Τεχεράνης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «8» έφθασαν, συνοδεία των διπλωματών, στην Τεχεράνη από όπου θα επιστρέψουν για λίγο καιρό στα σπίτια τους πριν επανέλθουν στη μονάδα τους στο Ιράκ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των «8» και ευχαρίστησε προσωπικά τον Ιρανό ομόλογό του, Καμάλ Χαραζί. Αναφερόμενος στις 4 ημέρες διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν, ο Τζακ Στρο υποστήριξε ότι «αυτά τα πράγματα χρειάζονται λίγο χρόνο». Ανάλογη δήλωση έγινε και από τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι ήταν «εξαιρετικά θετικό που το ζήτημα λύθηκε διπλωματικά».

Η ιρανική ηγεσία απέφυγε τις δηλώσεις και δεν έκανε κανένα σχόλιο. Αυτό, όμως, που έγινε γνωστό είναι ότι τα 3 βρετανικά πλοία και ο εξοπλισμός τους θα παραμείνουν στα χέρια των ιρανικών αρχών μέχρι νεωτέρας. Οπως αρκέστηκε να δηλώσει ο Τζακ Στρο, «υπάρχουν και ορισμένα άλλα θέματα να διευθετηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ