Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ - Ο - ΠΡΕΝΣ.- Τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον διευθυντή της γαλλικής αεροπορικής εταιρίας Air France στην Αϊτή, Ντιντιέ Μορτέ, που δέχτηκε την επίθεση, ενώ επέστρεφε με τη σύζυγό του, στο σπίτι τους στο Πορτ - ο - Πρενς.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.- Το αυστραλιανό Κοινοβούλιο ενέκρινε την επίμαχη πρόβλεψη της εμπορικής συμφωνίας Αυστραλίας - ΗΠΑ, για αύξηση των τιμών των επιδοτούμενων φαρμάκων. Η ψηφοφορία και στα δύο σώματα προλογίστηκε από έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης μεταξύ τους. Στο μεταξύ, η επιτροπή της Γερουσίας, που εξετάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας, αποφάνθηκε ότι βασικές προβλέψεις ζημιώνουν την Αυστραλία και χρήζουν επανεξέτασης, ενώ και πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η συμφωνία αντιμετωπίζει προβλήματα και στο αμερικανικό Κογκρέσο, μέλη του οποίου ζητούν αλλαγές, που θα περιορίσουν τη ροή αυστραλιανού βοδινού κρέατος στην αγορά των ΗΠΑ.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Στον Πρόεδρο της Ινδίας, Α. Π. Τζ. Καλάμ, εναπόκειται να αποφασίσει τη μοίρα ενός θανατοποινίτη, που είχε καταδικαστεί για βιασμό μετά φόνου το 1990 κι αναμένεται να εκτελεστεί στην Καλκούτα. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν να μετατραπεί η ποινή σε ισόβια.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.- Ενας μηχανικός των σιδηροδρόμων και ο αδελφός του, ινδουιστές που είχαν απαχθεί από αυτονομιστές στο Κασμίρ, βρέθηκαν χθες νεκροί.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Τέλος στη σοβαρή κρίση που είχε ξεσπάσει μεταξύ της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντα έδωσαν χτες οι ηγέτες των δύο χωρών, Τζόσεφ Καμπίλα και Πολ Καγκάμε αντίστοιχα, έπειτα από πολύωρη συνάντηση που είχαν στη Νιγηρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ