Σάββατο 26 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0 - 1
Πανάξια πρόκριση

Δεν είναι πλέον όνειρο θερινής νύχτας, είναι πραγματικότητα. Η εθνική ομάδα κέρδισε την κάτοχο του τροπαίου Γαλλία και βρίσκεται στις "4" καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θ' αγωνιστεί σε ημιτελικό σημαντικής διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι "γαλανόλευκοι" για μια ακόμα φορά επιτέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο και τώρα θα περιμένουν τη νικήτρια της αναμέτρησης Τσεχία - Δανία, για να μάθουν την επόμενη αντίπαλο. Και όπως είπε και ο "χρυσός" σκόρερ, Αγγ. Χαριστέας, «δίκαια βρισκόμαστε εδώ. Το πετύχαμε μετά από προσπάθεια και όχι από τύχη. Πλέον εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά».

Τα τηλεγραφήματα των περισσοτέρων διεθνών πρακτορείων, μετά το σφύριγμα της λήξης, έκαναν λόγο για την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Ομως αυτό είναι η... μισή αλήθεια. Στο σκέλος που αφορά το όνομα και την ποδοσφαιρική ιστορία των ομάδων. Γιατί εντός παιδιάς η εθνική αντιμετώπισε και κέρδισε "στα ίσια" την Γαλλία. Ο Ρεχάγκελ και οι παίχτες του ήταν άψογα διαβασμένοι, στημένοι στο γήπεδο και απόλυτα έτοιμοι. Επαιξαν όπως ακριβώς έπρεπε για να τα καταφέρουν. Μεγαλύτερη απόδειξη η δήλωση του Ζιντάν: «Δεν ήταν δίκαιο να προκριθούμε»...

Από την αρχή οιδιεθνείς πρόσεξαν την άμυνα αλλά κυρίως έκλεισαν τους χώρους ώστε οι αντίπαλοι τους να μην κάνουν παιχνίδι. Και όποτε είχαν την ευκαιρία απειλούσαν. Δεν φοβήθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν άριστα όλα τους τα πλεονεκτήματα. Ελλειψη άγχους, κούρασης (σε σχέση με τους άσσους των "τρικολόρ" οι οποίοι έδωσαν ένα... βουνό αγώνες) είχαν υπομονή και πίστη. Και δικαιώθηκαν. Στο 65' λοιπόν ο Ζαγοράκης με μια πανέμορφη ενέργεια - "άδειασε" τον Γκαλάς - ξεμαρκαρίστηκε και έβγαλε σέντρα ακριβείας - "μισό γκολ". Ο Χαριστέας, την μπάλα, από την πάσα "πάρε - βάλε" (στην ποδοσφαιρική διάλεκτο), με κεφαλιά, την έστειλε στα δίχτυα και μαζί την εθνική στα ημιτελικά.

Oιελληνες παίκτες πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία κοντρα στην Γαλλία

Sportidea

Oιελληνες παίκτες πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία κοντρα στην Γαλλία
ΓΑΛΛΙΑ: Μπαρτέζ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Μακελελέ, Πιρές (78' Ροτέν), Ζιντάν, Ανρί, Σιλβέστρ, Τιράμ, Ντακούρ (71' Βιλτόρ), Τρεζεγκέ (71' Σαχά). ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84' Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαϊδης (60' Λάκης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ