Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σοφοκλής τιμώμενος στους Δελφούς

Με τις «Τραχίνιες» το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίτη (την Παρασκευή) και την παράσταση «Υλικό Αίας» του θεάτρου «Αττις» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου (το Σάββατο) ξεκίνησε (25/6) στους Δελφούς η 12η Διεθνής συνάντηση αρχαίου ελληνικού δράματος, με θέμα «Σοφοκλής, 2.500 χρόνια από τη γέννησή του».

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης. Μια ομάδα πανεπιστημιακών, ειδικών ερευνητών αλλά και καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο βρίσκεται αυτές τις μέρες στον «ομφαλό της Γης», για να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου και να παρακολουθήσει τις παραστάσεις που το πλαισιώνουν. Την Κυριακή το βράδυ παρουσιάστηκε το έργο «Οιδίπους εξόριστος» σε σκηνοθεσία της Σαχίκα Τεκάντ.

Στη σημερινή έβδομη συνεδρία, με πρόεδρο τον Δημήτρη Μαρωνίτη, μιλούν: Θεοφάνης Κακριδής, με θέμα «Η Ιφιγένεια στους Δελφούς», R.G.A Buxton, Μαρία Χατζηγεωργίου με θέμα «Ο Σοφοκλής του Σεφέρη: Η σκηνική λειτουργία της μυθικής φωνής», κ.ά.

Στην όγδοη συνεδρία, στην οποία προεδρεύει ο Παύλος Σφυρόερας, η «Oasis Theatre Company» παρουσιάζει την παράσταση «Η αναμονή της Ηλέκτρας» και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επίσης θα γίνει βράβευση του Ρόμπερτ Ουίλσον για εξαιρετική προσφορά στο Αρχαίο Δράμα, ενώ το βράδυ στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών θα παρουσιαστεί ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Νικολάι Ροσίν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ