Τρίτη 29 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Τοπίο στην ομίχλη

ΟΤΑΒΑ.--

Ομιχλώδες το τοπίο ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Δευτέρας... οι περισσότερες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ψήφος των Καναδών θα τερματίσει το 13 χρόνων μονοπώλιο εξουσίας που απολαμβάνει το Φιλελεύθερο Κόμμα, αφού μάλλον για να διατηρηθούν στην κυβέρνηση, θα χρειαστεί να συμμαχήσουν με το αποσχιστικό «Μπλοκ Κεμπεκουά», και στην καλύτερη περίπτωση να σχηματίσουν μία κυβέρνηση εύθραυστης μειοψηφίας με τις ψήφους των εθνικιστών.

Οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις καταδεικνύουν ένα πραγματικό «αδιέξοδο», σύμφωνα με το ΑΡ, αφού οι Συντηρητικοί του Στίβεν Χάρπερ προηγούνται ελάχιστα στην πρόθεση ψήφου με 35%, έναντι περίπου 35% για τους Φιλελεύθερους του πρωθυπουργού Πολ Μαρτέν.

Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση Μαρτέν βρίσκεται στη δίνη οικονομικού σκανδάλου, το οποίο ουσιαστικά «κληρονόμησε» από τον τέως πρωθυπουργό Ζαν Κρετιέν. Η προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δημοσίου χρήματος. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο νυν πρωθυπουργός ήταν υπουργός Οικονομικών.

Αποτελέσματα λόγω της διαφοράς ώρας μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού δεν αναμένονται πριν τις πρώτες πρωινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ