Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πλατιά εξόρμηση στα ξενοδοχεία

Για την επιτυχία της απεργίας στις 7 Ιούλη

Κάλεσμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Αθήνας για καθολική, μαχητική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 7 Ιούλη, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Αυτό το κάλεσμα μεταφέρουν καθημερινά με περιοδείες στους χώρους δουλιάς οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. «Η επιτυχία του αγώνα είναι υπόθεση όλων μας. Η καθολική, μαχητική συμμετοχή είναι αυτή, που θα αναγκάσει τους ξενοδόχους να υπογράψουν την Τοπική Σύμβαση για την Αττική, με τα αιτήματα που έχουμε θέσει», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κλαδικού σωματείου.

Στο πλαίσιο της καλύτερης και πιο πλατιάς ενημέρωσης για τα αιτήματα και την απεργία του κλάδου, συνδικαλιστές του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων Αθήνας πραγματοποίησαν χτες περιοδείες στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετανία», «Εσπέρια», «Ηλέκτρα Παλλάς», «Αμαλία», «Αστωρ», κλπ., ενώ σήμερα θα στήσουν τραπεζάκια έξω από ξενοδοχεία της Αθήνας για την ενημέρωση και των πελατών.

Στο μεταξύ, χτες, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συντονιστικού πραγματοποίησε διάβημα στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλο. Η αντιπροσωπεία διαμαρτυρήθηκε έντονα στον υπουργό, καθώς ο δεύτερος, ενώ είχε δεσμευτεί για συνάντηση αμέσως μετά την τελευταία απεργία του κλάδου (17 Ιούνη), απέφευγε όλο αυτό το διάστημα να την ορίσει. Κάτω από την έντονη πίεση που δέχτηκε, ο υπουργός δεσμεύτηκε για δεύτερη φορά ότι άμεσα και πριν από την 24ωρη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα καλέσει σε συνάντηση το κλαδικό σωματείο και την Ενωση Ξενοδόχων Αττικής.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν: 1.100 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό. Σταθερή και πλήρη εργασία. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες τη βδομάδα, με 7ωρο, 5ήμερο. Το διάλειμμα του φαγητού να μην παρατείνει το χρόνο εργασίας. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού των ξενοδοχείων. Καθορισμό καθηκόντων για όλες τις ειδικότητες. Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, προσαύξηση στις καταβαλλόμενες αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα ειδικότητας και εργασιακής σχέσης 18% για όλο το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ