Τετάρτη 30 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Στο... περίμενε οι δικαιούχοι

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή

Την καθυστέρηση στην απόδοση των εργατικών κατοικιών στον οικισμό «Μακεδονία» στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στους δικαιούχους τους, έφεραν σαν θέμα με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στα τέλη Ιουνίου 2003 ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ανακοίνωσε τα ονόματα των 487 δικαιούχων των κατοικιών στον οικισμό «Μακεδονία» στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και το Σεπτέμβρη εγκαινιάστηκαν από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

«Μέχρι σήμερα όμως, σημειώνεται, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες αποπεράτωσης, όπως οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και εγκατάσταση των απαραίτητων δικτύων π.χ. ΔΕΗ. Οι αρμόδιοι του ΟΕΚ δε διασαφηνίζουν τα αίτια της καθυστέρησης, αποδίδοντάς τα στις "φυσιολογικές" καθυστερήσεις που έχουν όλα τα δημόσια έργα».

Οι δυο βουλευτές τονίζουν ότι «οι δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι χαμηλών οικονομικά εισοδημάτων και η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας αποτελεί όνειρο ζωής, που με διαφορετικό τρόπο δε θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν. Την ευθύνη για την άρτια κατασκευή, αλλά και την εντός των προβλεπομένων προθεσμιών περάτωση των εργατικών κατοικιών και απόδοσή τους στους δικαιούχους την έχει η κυβέρνηση».

Απευθυνόμενοι στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ρωτούν: «Τι μέτρα θα πάρει ώστε να παραδοθούν οι εργατικές κατοικίες του οικισμού "Μακεδονία" στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης στους δικαιούχους τους έγκαιρα και μάλιστα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε να παιδιά να μην αναγκαστούν να αλλάζουν σχολείο στα μέσα της σχολικής περιόδου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ