Κυριακή 4 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοτάξιδη Σύμη

Αλκ. Πρωτοψάλτη
Αλκ. Πρωτοψάλτη
Στην αφιλοκερδή συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και οργανωτών στηρίζεται το Φεστιβάλ της Σύμης, που ανοίγει τα «πανιά» του για δέκατη συνεχή χρονιά, προτείνοντας ενδιαφέροντα πολιτιστικά και όχι μόνο «ταξίδια». Εβδομήντα συνολικά εκδηλώσεις στη Σύμη, την Αθήνα, την Ελευσίνα και τη Ρόδο θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο του φετινού «10ου Φεστιβάλ Σύμης», που είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό. Οι Διονύσης Τσακνής, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Σπανός, Μανώλης Φάμελλος, Νίκος Ζιώγαλας, Θοδωρής Οικονόμου, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Σοφία Παπάζογλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Νάσια Κονιτοπούλου, Γιάννης Γερογιάννης, η μεσόφωνος Cordelia Fish από την «Opera North», είναι ορισμένοι από τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Η επίσημη πρεμιέρα του θα γίνει στις 17 Ιουλίου με μεγάλη συναυλία της Αλκ. Πρωτοψάλτη (με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ).

Στο 10ο Φεστιβάλ λαμβάνουν ακόμα μέρος το μουσικό σχήμα «LYRICO», το σύνολο μουσικής δωματίου «Laskarina Chamber Players», το σχήμα «SoNaMa», το συγκρότημα «TUMBLEWEED», μέλη της Ομάδας Λένας Γιγάντε, η Χορωδία Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, ο Χορευτικός Σύλλογος Φοιτητών, το χορευτικό συγκρότημα «ROMATITLAN» από την Ιταλία, χορευτικό συγκρότημα από την Αγκυρα (έχει αποσπάσει το δεύτερο παγκόσμιο βραβείο χορού), αλλά και χορευτικά συγκροτήματα από τη Σύμη, τη Λακωνία και τη Λήμνο.

Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ της Σύμης θα προβληθούν ελληνικές και ξένες ταινίες, ενώ το Συμιακό Θέατρο που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας με έργα στη Συμαϊκή διάλεκτο θα παρουσιάσει τις «Εκκλη-συμιάζουσες». Επίσης η Ενωση Γυναικών Σύμης θα παρουσιάσει την παράσταση «Συμιακός Γάμος». Επίσης: Παρουσίαση του Μουσείου «Nikola Tesla» του Βελιγραδίου με την παρουσία του υπουργού Πολιτισμού της Σερβίας, αφιερώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον Μάνο Χατζιδάκι, λογοτεχνική βραδιά, ημερίδες, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, αγιογραφίας, λαϊκής τέχνης, συμπόσιο με θέματα για τη Σύμη και τον Πανορμίτη, αλλά και με θέμα «Μεθοδολογία της έρευνας στη Γενική Ιατρική», παιδικά ψυχαγωγικά προγράμματα με ξυλοπόδαρους, κλόουν και εργαστήρια θεατρικής έκφρασης και αφήγησης ιστοριών, πάρτι ποπ και ροκ μουσικής κ.ά.

Αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι
Αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στη Σύμη, σήμερα (4/7) θα γίνει συναυλία μουσικής δωματίου με τους «Laskarina Chamber Players», αύριο παρουσίαση του Μουσείου Νικόλα Tesla του Βελιγραδίου, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον Μάνο Χατζiδάκι, από μαθητές. Ακολουθούν: 12/7: Παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα - Κινηματογράφος, 14/7 Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού - Φάρος Τυφλών Ελλάδος, 15/7: Πρωτοποριακό ηχόχρωμα από το μουσικό σχήμα «LYRICO», 17/7: Συναυλία με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, 18/7: Παραδοσιακοί χοροί με το Χορευτικό Σύλλογο Φοιτητών, 19/7: Αναδρομή στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού - Χορευτικός Σύλλογος Φοιτητών, 20/7: Κινηματογράφος, 21/7: Μουσική βραδιά τάνγκο, 22/7: Παραδοσιακοί χοροί - Ενωση Γυναικών Σύμης, 23/7: Κινηματογράφος, 24/7: Συναυλία με τον Διονύση Τσακνή, 25/7: Κινηματογράφος, 26/7: Ο Μανώλης Καρπάθιος παρουσιάζει συνθέσεις του Zoulfi Livaneli, 27-28/7: Κινηματογράφος, 29/7: Συναυλία κλασικής μουσικής - Μαρία Αράπογλου - Ευτυχία Δημητρακοπούλου, 30/7: Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου.

Το πρόγραμμα του Αυγούστου περιλαμβάνει: 1/8: Τουρκικοί παραδοσιακοί χοροί, 2/8: Κινηματογράφος, 3/8: Παραδοσιακοί Χοροί, 4/8: Συναυλία με τη Μουσική Ομάδα Σύμης, 7/8: Μεξικάνικοι χοροί - Συγκρότημα «ROMATITLAN», 8/8: «Εκκλη-συμιάζουσες» με το Συμιακό Θέατρο, 9/8: Κινηματογράφος, 10/8: Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα - Τραγούδι: Σοφία Παπάζογλου, 11/8: Κινηματογράφος, 12/8: πάρτι του Star Radio με προσκεκλημένο τον Γιάννη Μαθέ, 13/8: Γιορτή Κρασιού - Ενωση Γυναικών Σύμης, 16/8: Κινηματογράφος, 17/8: Βραδιά κλασικού τραγουδιού - Βαγγέλης Μανιάτης - Σοφία Κοντώση, 18/8: Κινηματογράφος, 19/8: Λογοτεχνική βραδιά «Ο λόγος για την εικόνα», 20/8: Μουσικοφιλολογική βραδιά, 23-24/8: Κινηματογράφος, 25/8: Συναυλία Μανώλη Φάμελλου και Νίκου Ζιώγαλα, 26/8: Συναυλία με το συγκρότημα «TUMBLEWEED», 27/8: «Αντίλαλοι» με τη Μουσική Ομάδα Λένας Γιγάντε, 28/8: Συναυλία με το συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου και το συγκρότημα «SoNaMa», 29/8: Συναυλία με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Κωνσταντίνα, Ηλία Μακρή, 30-31/8: Κινηματογράφος, Συναυλία με το συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Οι εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν με Διήμερο Ειρήνης (1 και 2/9), που διοργανώνουν οι Δήμοι Σύμης και Ντάτσιας Τουρκίας. Ακολουθούν: 4/9: Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, 5/9: Συναυλία Θανάση Πολυκανδριώτη, 6/9: Κινηματογράφος, 7/9: Ροκ συναυλία με το Ακουστικό Τρίο «Hush» - τραγουδά η Μαρία Πολυκανδριώτη, παραδοσιακοί χοροί με το συγκρότημα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μούδρου της Λήμνου.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις βιβλίου, λαϊκής τέχνης και ζωγραφικής - αγιογραφίας - κατασκευών, συμπόσιο με θέματα για τη Σύμη και τον Πανορμίτη, αλλά και για τη «Μεθοδολογία της έρευνας στη Γενική Ιατρική». Επίσης, πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων.

Στην Ελευσίνα στις 9/7 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Γιάννη Γερογιάννη και Γεράσιμο Ανδρεάτο. Ολες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9 μ.μ. και έχουν ελεύθερη είσοδο.


Ρ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ