Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ
Μη μιλάτε για την ακρίβεια... κάνει κακό!

«Οποιος μιλάει για ακρίβεια, ρίχνει νερό στο μύλο της»! Με αυτόν τον προκλητικό ισχυρισμό «αντιπαρήλθε» χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας τα κρίσιμα ερωτήματα για την ογκούμενη ακρίβεια και τις επικείμενες ανατιμήσεις σε ευρύ φάσμα προϊόντων. Κατά τον ίδιο - αμέσως μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό - η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή το όλο θέμα». Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως με τα μέτρα που σύντομα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, θα αποδειχθεί στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μία φθηνή χώρα!

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις των βιομηχάνων, οι οποίοι συχνά - πυκνά παροτρύνουν τα ΜΜΕ να αναφέρονται στα θέματα της ακρίβειας γιατί δίνουν αφορμή για κερδοσκοπικά παιχνίδια.... Τη «γραμμή» του ΣΕΒ ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποδείξει ότι δεν τίθεται θέμα ακρίβειας και, αν τίθεται, δεν πρέπει να μιλάμε γι' αυτήν.

Βεβαίως, οι κύκλοι στους οποίους συναγελάζονται τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν την... αίσθηση της ακρίβειας, ωστόσο δεν μπορούν να παραγνωρίζουν προκλητικά ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δυσκολεύεται να αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης, δίνοντας έτσι μια ακόμη ευκαιρία στους κερδοσκόπους βιομηχάνους να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ