Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΧΡΟ 2008 »
Ζητούμενο το ποιος θα ωφεληθεί...

Παρέμβαση του εκπροσώπου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης» (ΝΑΣΥ)

«Δεν αποδεχόμαστε το χαρακτήρα του «εθνικού στόχου». Για μας, το κυρίαρχο είναι ποιος θα ωφεληθεί από το εγχείρημα της EXPO καθώς και πού προσανατολίζεται το αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣΥ) Γιάννης Ζιώγας, μιλώντας προχτές στη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία διεκδίκησης της παγκόσμιας έκθεσης «EXPO 2008» για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Γ. Ζιώγας πρόσθεσε πως η ΝΑΣΥ στέκεται με επιφύλαξη απέναντι στο εγχείρημα. Οπως είπε, πρόκειται για αντικείμενο μεγάλου οικονομικού κόστους και πως η σύγκρισή του με τους ΟΑ τρομάζει, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις υπέρογκες δαπάνες, τις επιθέσεις σε εργατικές κατακτήσεις που έγιναν στο όνομα της γρήγορης υλοποίησης των έργων, την απόδοση και μετέπειτα αξιοποίηση των υποδομών που έχουν δημιουργηθεί, την περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων στο όνομα της ασφάλειας, κλπ. Τέλος ξεκαθάρισε ως ανεξάρτητα από το αν η Θεσσαλονίκη αναλάβει την «EXPO 2008» ή όχι, τα έργα υποδομής που συνοδεύουν την υποψηφιότητα, αλλά και όσα χρόνια τώρα υπόσχονται οι κυβερνήσεις, θα πρέπει να γίνουν, γιατί αποτελούν αντικειμενική ανάγκη για την πόλη.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ν. Τσιαρτσιώνης, επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Διεκδίκησης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης στο Παρίσι. Ο υπουργός σημείωσε πως αν και η Θεσσαλονίκη έχει το προβάδισμα έναντι των άλλων δύο υποψηφίων πόλεων - της Σαραγόσα και της Τεργέστης - απαιτείται ιδιαίτερα έντονη δουλιά σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου το Δεκέμβρη στην τελική ψηφοφορία, να αναδειχτεί νικήτρια.

Στο πνεύμα της εθνικής συναίνεσης για την κατάκτηση του νέου «εθνικού στόχου» κινήθηκαν με τις τοποθετήσεις τους τόσο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρ. Χατζησάββας. Απηχώντας τις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και οι δύο τους, συνέδεσαν τη διεκδίκηση και κατάκτηση της «EXPO 2008» με την υλοποίηση των έργων υποδομής, την ενίσχυση του «μητροπολιτικού» της ρόλου στα Βαλκάνια και μίλησαν για στόχο που θα απογειώσει αναπτυξιακά τη Θεσσαλονίκη.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης των Οικολόγων, Μ. Τρεμόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θυμήθηκαν τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα! (2004-09-07 00:00:00.0)
Αναρωτιόμαστε... (2004-04-17 00:00:00.0)
Εθνικός εκθεσιακός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη (2002-09-10 00:00:00.0)
Ελεος... (2002-07-18 00:00:00.0)
Μόνιμο ορμητήριο προς τις βαλκανικές χώρες (2000-09-14 00:00:00.0)
Διαγκωνισμοί για το μέλλον της ΔΕΘ (2000-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ