Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόνιμο ορμητήριο προς τις βαλκανικές χώρες

Συνέντευξη Τύπου του Γ. Πασχαλίδη

Η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης το πρώτο εξάμηνο του 2003 και η διεκδίκηση της Γενικής Εκθεσης EXPO του 2007 ή του 2008, παρουσιάστηκαν ως οι δύο σημαντικοί ορίζοντες για τη Θεσσαλονίκη στην τρέχουσα δεκαετία, από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γ. Πασχαλίδη.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες στο πλαίσιο της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Σχέδιο, το οποίο στηρίζεται στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε μόνιμο ορμητήριο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό προς τις χώρες της Βαλκανικής και για το οποίο ο Γ. Πασχαλίδης ζήτησε τη συναίνεση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής.

Πρώτη διδάξασα η ΕΣΗΕΜ-Θ

Πρώτα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης. Οπως ανακοινώθηκε χθες, μετά τη συνάντηση που είχε ο ΥΜΑΘ με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας και ήδη «εισπράχθηκαν» τα πρώτα ανταλλάγματα. Το ΥΜΑΘ θα υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της ΕΣΗΕΜ-Θ στα Βαλκάνια και άμεσα θα χρηματοδοτήσει το Βαλκανικό Κέντρο Τύπου. Θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία υποδομών στη Σαμοθράκη και τη Φλώρινα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας δημοσιογράφων και διοργάνωσης συνεδρίων από την ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ θα υπάρξει βοήθεια και ως προς την παρουσία της Θεσσαλονίκης στις Βρυξέλλες.

Ολες αυτές οι δραστηριότητες εντάσσονται στη στρατηγική για το νέο ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή και για την καλύτερη συνεργασία μεταξύ ΥΜΑ-Θ και ΕΣΗΕΜ-Θ, για την οποία μάλιστα θα συγκροτηθεί κοινή ομάδα εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ