Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί

Ολέθρια λάθη από την ελληνική κυβέρνηση

Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, με δήλωση που έκανε στο «Ρ» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των συνομιλιών για το Κυπριακό, που γίνονται στη Ν. Υόρκη, τόνισε:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες του ΚΚΕ σχετικά με τη μεθόδευση που επιβάλανε οι ΗΠΑ με τους "G-8" για επίλυση του Κυπριακού έξω από τα πλαίσια που μέχρι τότε συζητούσανε, δηλαδή τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τη συμφωνία κορυφής. Η αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση της διαδικασίας των συνομιλιών με ανοιχτή ατζέντα, όπου η κάθε πλευρά μπορούσε να θέσει όποιο ζήτημα θεωρούσε σημαντικό αποτέλεσε ολέθριο λάθος και έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική κυβέρνηση και τον Ντενκτάς να θέσουν με τον πιο επίσημο τρόπο το θέμα της αναγνώρισης του Τουρκο-Κυπριακού κράτους στο τραπέζι των συνομιλιών και να θέσουν έτσι τις βάσεις για μελλοντικό διαμελισμό ντεγιούρε του νησιού».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του και σχολιάζοντας τη δήλωση του Κ. Ανάν ο Ορ. Κολοζώφ υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη δήλωση του Κ. Ανάν, Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δεν μπορεί να αφήνει ακόμα περιθώρια για αυταπάτες ότι στα πλαίσια της διαδικασίας που δρομολογήθηκε μπορεί να προκύψει λύση δίκαια και βιώσιμη για την Κύπρο».

Η ελληνική κυβέρνηση, επισήμανε ο Ορ. Κολοζώφ, «έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να διακηρύξει προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν μπορεί να στηρίξει αυτές τις διαδικασίες, όσο το πλαίσιο τους δε στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στις συμφωνίες κορυφής, καθώς και πως θέμα αναγνώρισης ξεχωριστού Τουρκο-Κυπριακού κράτους δεν υφίσταται».

Και κατέληξε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να επαγρυπνεί. Με την παρέμβασή του, μπορεί να ακυρώσει αυτή την προσπάθεια επιβολής μιας άδικης και μη βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, που επιδιώκουν οι ιμπεριαλιστές και οι υποτελείς τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ