Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δονήθηκε η Κοζάνη από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα

Στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης υψώθηκε χτες το βράδυ η περήφανη φιλειρηνική, αντιιμπεριαλιστική φωνή του λαού της Δυτικής Μακεδονίας και η αντίθεσή του στη ΝΑΤΟική άσκηση ADVENTURE EXCHANGE - 2000 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και θα διαρκέσει ως τις 4 Οκτώβρη, ενώ αύριο Παρασκευή η σκυτάλη του αντιΝΑΤΟικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα θα περάσει στην Πτολεμαΐδα.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε χτες από την Τοπική Επιτροπή Κοζάνης της ΕΔΥΕ, πραγματοποιήθηκε για να δοθεί η ευκαιρία στο λαό της περιοχής να εκφράσει, όπως δήλωσε ο Γραμματέας της Επιτροπής, Βαγγέλης Δεληολάνης, την «αντίθεσή του στη ΝΑΤΟική στρατιωτική παρουσία και στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ που αφορούν τη Βαλκανική».

«Πιστεύουμε, ανέφερε ο Β. Δεληολάνης, ότι η δράση του ΝΑΤΟ δε βάζει σε κίνδυνο μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία όλων των χωρών της Βαλκανικής και κατά συνέπεια επιβάλλεται η ενότητα όλων μας για να ματαιώσουμε τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».

Στο χώρο της Πλατείας είχε στηθεί μεγαφωνική εγκατάσταση που μετέδιδε μουσική και τραγούδια, υπήρχαν τραπέζια με υλικό της επιτροπής που μοιράστηκε στον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση, αλλά και στους περαστικούς. Προβλήθηκαν με σλάιτς εικόνες από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και καταγγέλθηκε η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στις εξελίξεις στην περιοχή και στη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Ελλάδα, που όπως φαίνεται συνδέεται άμεσα με το νέο γύρο επεμβάσεων που θα ακολουθήσουν στην περιοχή για την εμπέδωση της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια.

Ο χώρος της τεράστιας πλατείας, αλλά και οι δρόμοι της πόλης δονήθηκαν για πολλή ώρα από τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές τόσο την ώρα της συγκέντρωσης όσο και την ώρα της πορείας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη ΝΑΤΟική παρουσία στην περιοχή. Ηδη ανακοινώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, το βράδυ της Παρασκευής. Αύριο, εξάλλου, οργανώνεται σύσκεψη φορέων στην Κοζάνη, με στόχο την οργάνωση παραπέρα αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, και αντίστοιχη σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής με φορείς της Πτολεμαΐδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ