Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε το προσκύνημα

Με απόλυτη ηρεμία και χωρίς τις σκηνές αλλοφροσύνης που χαρακτήρισαν προηγούμενα προσκυνήματα, ξεκίνησε χτες στη Μητρόπολη Αθηνών, το προσκύνημα του Τίμιου ξύλου, που μεταφέρθηκε χτες από τα Ιεροσόλυμα.

Η μεταφορά έγινε, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, με αφορμή τη σημερινή ημέρα υψώσεως του σταυρού και το προσκύνημα θα συνεχιστεί για 15 μέρες. Στις 4.30 χτες το απόγευμα εψάλλη στη Μητρόπολη Αθηνών δοξολογία από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, παρουσία πιστών, οι οποίοι μετά βίας γέμιζαν τους δρόμους μπροστά από το προαύλιο της Μητρόπολης.

Στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε πως θα διαψευστούν όσοι είπαν και όσοι έγραψαν πως η μεταφορά του τίμιου ξύλου έγινε «για να γραπώσουμε κάπως τον κόσμο. Γιατί νομίζουν πως ο κόσμος δεν έχει αυτενέργεια». Αποφασίσαμε - δήλωσε στη συνέχεια - να μαζέψουμε υπογραφές για να στείλουμε μήνυμα στην πολιτική εξουσία με πολλή αγάπη και πολλή διάκριση. Η έλευση του τίμιου ξύλου δεν έχει καμία σχέση με τη συλλογή υπογραφών, κατέληξε ο Χριστόδουλος.

Στη δοξολογία παρέστησαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ, Φ. Π. Πετραλιά, Χαϊτίδης, Γ. Καρατζαφέρης και Νικολόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παπαθεμελής και εκπρόσωποι της Νομαρχίας και του Δήμου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ