Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Εθνικός εκθεσιακός φορέας με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Την 67η Εκθεση επισκέφθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Motion Team

Την πάγια θέση της παράταξης για τη δημιουργία Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα παρουσίασε χθες ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια περιοδείας του στις εγκαταστάσεις της 67ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», ο Α. Σαχίνης συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ Π. Αβραμόπουλο και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων. Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της ΔΕΘ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στα πλαίσιά της.

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για τη σημαντική προσφορά της ΔΕΘ στην πόλη, στην ευρύτερη περιοχή και τη χώρα συνολικά. Σημείωσε ότι η ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην προβολή της ντόπιας παραγωγής.

Ιδιαίτερα σε σχέση με την προοπτική της ΔΕΘ, διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να γίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης ιδιοκτήτης της ΔΕΘ. Πάγια θέση της παράταξής μας είναι πως πρέπει να διαμορφωθεί Εθνικός Φορέας Εκθέσεων, που θα αξιοποιεί την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία των εργαζομένων της ΔΕΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε. Μάλιστα, με αφορμή τις μετατάξεις εργαζομένων που συνεχίζονται στο πλαίσιο της διάσπασης της έκθεσης σε δύο εταιρίες, ο Α. Σαχίνης ξεκαθάρισε: «Δεν περισσεύει κανένας. Οι εργαζόμενοι αποτελούν την καρδιά της ΔΕΘ».

Επίσης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασής της σε άλλο χώρο, θύμισε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», για αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ ως χώρου πρασίνου και πολιτιστικού πάρκου, και όχι παράδοσής του στα χέρια των διαφόρων κερδοσκόπων ιδιωτών.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο Αγάπιος Σαχίνης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης περιόδευσαν στα περίπτερα της Γαλλίας (φέτος είναι η τιμώμενη χώρα), της Κύπρου, του υπουργείου Εσωτερικών και το περίπτερο της διεκδίκησης της EXPO 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ