Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Στον Κορυδαλλό και ο Κουφοντίνας μετά το τέλος των διακοπών του...

ICON

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται πλέον και οι 16 συλληφθέντες, που φέρονται ως μέλη, στελέχη και καθοδηγητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν». Τον κύκλο των κρατουμένων έκλεισε την Κυριακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος, αφού απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα πάνω από ένα μήνα στο Αγκίστρι της Αίγινας(!), κυκλοφορώντας ελεύθερα αν και καταζητούμενος (!!), αποφάσισε να ...αναλάβει τις «πολιτικές ευθύνες» του και να παραδοθεί αυτοβούλως την περασμένη Πέμπτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών(!!!).

Ο Δημ. Κουφοντίνας κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή, πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο. Στο απολογητικό του υπόμνημα αρνείται το εναντίον του κατηγορητήριο, όπως είναι διατυπωμένο και τις πράξεις που του αποδίδονται. Αναφέρει, ακόμα: «Υπήρξα μέλος της 17Ν και συμφωνώ πλήρως με τις πολιτικές της θέσεις, όπως εκφράστηκαν μέσα από τα κείμενα της οργάνωσης. Ολες μου οι πράξεις και η πολιτική μου επιλογή καθορίστηκαν από την πίστη μου για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας, που θα έχει θεμέλια στην κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία. Σε όλες μου τις ενέργειες, το κίνητρο ήταν πάντα τα ιδεώδη μου και σκοπός μου ήταν να συμβάλω στην απαρχή της διαδικασίας για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο. Για κάθε αγωνιστή που επιθυμεί έναν καλύτερο κόσμο, η ανθρώπινη ζωή έχει σημαντική αξία και το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Δεν είχα ποτέ ιδιοτελείς σκοπούς και δεν επεδίωξα ποτέ προσωπικά οφέλη από τη δράση μου και άλλωστε αυτό το αποδεικνύω, καθώς παραδόθηκα και βρίσκομαι μπροστά σας έχοντας γνώση των συνεπειών. Δε διεκδικώ αρχηγικό ρόλο, μόνο αυτόν του λαϊκού επαναστάτη και αγωνιστή».

Ο Δ. Κουφοντίνας δεν παρέλειψε, μέσω της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, να ζητήσει μια «δίκαιη δίκη», ενώ εκφράζει τις αμφιβολίες του γι' αυτό, «εξαιτίας των συνθηκών και του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή, καθώς και τις συνθήκες κράτησης» των συγκατηγορουμένων του. Η κ. Κούρτοβικ πρόσθεσε ότι ο Δημ. Κουφοντίνας «ρωτήθηκε από τον ανακριτή για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους της 17Ν και αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Ρωτήθηκε, επίσης, αν έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχε και ότι τέτοιου είδους σχέσεις απάδουν με τις πολιτικές του ιδέες και την πολιτική του πρακτική».

Στο μεταξύ, η Αστυνομία περισυνέλεξε από την περιοχή, όπου είχε στήσει το προσκοπικό του αντίσκηνο ο Κουφοντίνας στο Αγκίστρι, όλα τα προσωπικά του είδη, τα εξέτασε και βρήκε σε αυτά τα αποτυπώματά του. Οι άνθρωποι που τον έβλεπαν να γευματίζει στο λιμάνι λένε ότι δεν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν μέχρι τη στιγμή που είδαν τη φωτογραφία του και το όνομά του στα ΜΜΕ... Τώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα, που έμεναν κι αυτά σε αντίσκηνα σε μικρή απόσταση από το δικό του και εξαφανίστηκαν μετά την «παράδοσή» του. Χαρακτηριστικό είναι ότι με βάση μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, προκύπτει ότι «ο πλέον καταζητούμενος της ΕΛ.ΑΣ.» κυκλοφορούσε άνετα και έκανε και ταξίδια στον Πειραιά.

  • Με χτεσινή του διάταξη, ο εφέτης ανακριτής Λ. Ζερβομπεάκος έκανε δεκτό το αίτημα των πληρεξούσιων δικηγόρων της Ελένης, χήρας του Αλέξανδρου Αθανασιάδη - Μποδοσάκη και διέταξε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη, ώστε να διερευνηθεί αν η γραφή των χειρόγραφων σημειώσεων που υπάρχουν σε δακτυλογραφημένη προκήρυξη, που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου και σε ένα ακόμα φύλλο χαρτιού, ταυτίζεται με τη γραφή του προσώπου που έγραψε το κείμενο απόδειξης δανείου 700.000 δρχ. με ημερομηνία 4-3-1998, που βρέθηκε στους Λειψούς και υπογράφεται από κάποιον Γιάννη Μακρή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ