Παρασκευή 2 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Μ. Ξαφά στο ΔΝΤ

Την Μιράντα Ξαφά διάλεξε η κυβέρνηση της ΝΔ να ορίσει αναπληρώτρια εκτελεστικό διευθυντή, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για την άλλοτε σύμβουλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γνωστή για τις πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της, κάτι που δεόντως έχει αξιοποιήσει στο παρελθόν και το ΔΝΤ βάζοντάς την, ανάμεσα στα άλλα, και στην ομάδα σχεδιασμού και παρακολούθησης των «σταθεροποιητικών προγραμμάτων», που επιβάλλονταν κυρίως σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μετά τη θητεία της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Μ. Ξαφά απασχολήθηκε στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers, που έκανε αρκετά παιχνίδια και με το ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ εδώ και λίγα χρόνια είναι σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Μ. Ξαφά ποτέ δεν έκρυψε την άποψή της ότι το μεγάλο κεφάλαιο μπορεί να κερδίζει μέσα από το συνεχές και συνεχώς εντεινόμενο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Ετσι, δε δίστασε να παρέμβει πρόσφατα στη συζήτηση για τις τιμές στα καύσιμα, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, αφού, με αφορμή τις τιμές αυτές και το ενδεχόμενο μείωσης των έμμεσων φόρων, απαίτησε την πλήρη κατάργηση κάθε είδους επιδότησης, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και λειτουργεί υπέρ των λαϊκών εισοδημάτων!

  • Στη θέση του πρέσβη και μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), τοποθετήθηκε ο Α. Κουράκης, καθηγητής Οικονομικών και μέλος του ΔΣ του Κολεγίου Brasenose της Οξφόρδης. Οπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, έχει διατελέσει σύμβουλος σε διάφορες κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ